Više za vas!
Filet lososa iz tavice umak od senfa i meda, lešo krumpir s rikulom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

4 filea file Lososa Losos
2 žlice žlica Senfa Senf
(zrnatog)
1 žlice žlica Med Med
2 grančice grančica Kopra Kopar
3 kom kom Krumpira Krumpir
1 pakovanja pakovanje Rukole Rukola
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
0,5 kom kom Limuna Limun
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Filet lososa iz tavice umak od senfa i meda, lešo krumpir s rikulom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(139)

Priprema

Filetu lososa skinemo kožu i poškropimo ga sokom limuna i maslinovim uljem. Kopar operemo i sitno nasjeckamo. Krumpire ogulimo i narežemo ih na kocke veličine 2x2 cm. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Rikolu operemo, ocijedimo i nožem 2-3 puta prerežemo.

Umak od senfa i meda:
Pomiješamo med sa senfom, dodamo nasjeckani kopar i lagano popaprimo.

Lešo krumpir s rikulom:
Kocke krumpira zakuhamo u posoljenoj vodi. Kuhamo ih da omekšaju, oko 15 minuta. Procijedimo i sačuvamo vodu od kuhanja. Vratimo krumpire u topli lonac od kuhanja, dodamo rikolu, sjeckani češnjak, malo vode od kuhanja i poškropimo maslinovim uljem. Vilicom promiješamo da se krumpir počne raspadati i spajati s rikulom, uljem i vodom od kuhanja. Posolimo i popaprimo po želji.

Losos:
Filet lososa lagano posolimo i popaprimo. Na srednje zagrijanoj tavi filet prvo oko 3-4 minute zapečemo na strani na kojoj nije bila koža, da dobijemo karamelizaciju i lijepu boju. Okrenemo, smanjimo vatru i pustimo da se peče lagano još 5 minuta.