Filet lososa iz tavice umak od senfa i meda, lešo krumpir s rikulom

Filet lososa iz tavice umak od senfa i meda, lešo krumpir s rikulom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 4   filea lososa
    • 2   žlice senfa
    • 1   žlica med
    • 2   grančice kopra
    • 3   kom krumpira
    • 1   pakovanje rukola
    • 1   režanj češnjak
    • 0,5   kom limuna
    •   maslinova ulja
    •   soli
    •   papra

Priprema

    Filetu lososa skinemo kožu i poškropimo ga sokom limuna i maslinovim uljem. Kopar operemo i sitno nasjeckamo. Krumpire ogulimo i narežemo ih na kocke veličine 2x2 cm. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Rikolu operemo, ocijedimo i nožem 2-3 puta prerežemo.

    Umak od senfa i meda: Pomiješamo med sa senfom, dodamo nasjeckani kopar i lagano popaprimo.

    Lešo krumpir s rikulom: Kocke krumpira zakuhamo u posoljenoj vodi. Kuhamo ih da omekšaju, oko 15 minuta. Procijedimo i sačuvamo vodu od kuhanja. Vratimo krumpire u topli lonac od kuhanja, dodamo rikolu, sjeckani češnjak, malo vode od kuhanja i poškropimo maslinovim uljem. Vilicom promiješamo da se krumpir počne raspadati i spajati s rikulom, uljem i vodom od kuhanja. Posolimo i popaprimo po želji.

    Losos: Filet lososa lagano posolimo i popaprimo. Na srednje zagrijanoj tavi filet prvo oko 3-4 minute zapečemo na strani na kojoj nije bila koža, da dobijemo karamelizaciju i lijepu boju. Okrenemo, smanjimo vatru i pustimo da se peče lagano još 5 minuta.