Priprema
Filetu lososa skinemo kožu i poškropimo ga sokom limuna i maslinovim uljem. Kopar operemo i sitno nasjeckamo. Krumpire ogulimo i narežemo ih na kocke veličine 2x2 cm. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Rikolu operemo, ocijedimo i nožem 2-3 puta prerežemo. Umak od senfa i meda: Pomiješamo med sa senfom, dodamo nasjeckani kopar i lagano popaprimo. Lešo krumpir s rikulom: Kocke krumpira zakuhamo u posoljenoj vodi. Kuhamo ih da omekšaju, oko 15 minuta. Procijedimo i sačuvamo vodu od kuhanja. Vratimo krumpire u topli lonac od kuhanja, dodamo rikolu, sjeckani češnjak, malo vode od kuhanja i poškropimo maslinovim uljem. Vilicom promiješamo da se krumpir počne raspadati i spajati s rikulom, uljem i vodom od kuhanja. Posolimo i popaprimo po želji. Losos: Filet lososa lagano posolimo i popaprimo. Na srednje zagrijanoj tavi filet prvo oko 3-4 minute zapečemo na strani na kojoj nije bila koža, da dobijemo karamelizaciju i lijepu boju. Okrenemo, smanjimo vatru i pustimo da se peče lagano još 5 minuta.