
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 filea file | Lososa Losos | |
2 žlice žlica | Senfa
Senf (zrnatog) | |
1 žlice žlica | Med Med | |
2 grančice grančica | Kopra Kopar | |
3 kom kom | Krumpira Krumpir | |
1 pakovanja pakovanje | Rukole Rukola | |
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
0,5 kom kom | Limuna Limun | |
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFilet lososa iz tavice umak od senfa i meda, lešo krumpir s rikulom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Filetu lososa skinemo kožu i poškropimo ga sokom limuna i maslinovim uljem. Kopar operemo i sitno nasjeckamo. Krumpire ogulimo i narežemo ih na kocke veličine 2x2 cm. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Rikolu operemo, ocijedimo i nožem 2-3 puta prerežemo.
Umak od senfa i meda:
Pomiješamo med sa senfom, dodamo nasjeckani kopar i lagano popaprimo.
Lešo krumpir s rikulom:
Kocke krumpira zakuhamo u posoljenoj vodi. Kuhamo ih da omekšaju, oko 15 minuta. Procijedimo i sačuvamo vodu od kuhanja. Vratimo krumpire u topli lonac od kuhanja, dodamo rikolu, sjeckani češnjak, malo vode od kuhanja i poškropimo maslinovim uljem. Vilicom promiješamo da se krumpir počne raspadati i spajati s rikulom, uljem i vodom od kuhanja. Posolimo i popaprimo po želji.
Losos:
Filet lososa lagano posolimo i popaprimo. Na srednje zagrijanoj tavi filet prvo oko 3-4 minute zapečemo na strani na kojoj nije bila koža, da dobijemo karamelizaciju i lijepu boju. Okrenemo, smanjimo vatru i pustimo da se peče lagano još 5 minuta.