
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 polovice polovica | Pilećih prsa Pileća prsa | ||
1 žlice žlica | Repičino ulje Repičino ulje | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 kom kom | Naranče Naranča | ||
1 žlice žlica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | ||
3 žličice žličica | Soja umaka Soja umak | ||
1 kom kom | Đumbira Đumbir | ||
1 kom kom | Vlasca Vlasac | ||
200 ml ml | Pilećih juha Pileća juha | ||
100 g g | Jasmin riže Jasmin riža |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFileti pilećih prsa u umaku od đumbira i naranče
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Piletinu oprati, osušiti lagano ubrusom i odstraniti žilice. Zapeći s obje strane u vrućem ulju u tavi prikladnoj za pećnicu, začiniti solju i paprom. Naranču oprati u vrućoj vodi, koru sitno naribati, sok iscijediti. Pomiješati 1 žličicu soka i koru naranče, 2 žličice sojinog umaka i med. Rajčice oprati, cvjetne grančice ne skidati. Dodati piletini i filete premazati s malo marinade. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta, pri tome više puta premazivati marinadom.
Rižu skuhati u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
Đumbir i ljutiku oguliti i sitno nasjeckati. Mini rajčice i piletinu izvaditi iz tave i ostaviti na toplom. Đumbir i ljutiku kratko propržiti na masnoći od pečenja. Zaliti ostatkom soka od naranče i vrućim temeljcem te kratko prokuhati. Začiniti preostalim umakom od soje, solju i paprom, eventualno lagano zgusnuti jestivim škrobom. Piletinu narezati, dodati rajčice, rižu i umak.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Chardonnay bijelo vino