Fileti pilećih prsa u umaku od đumbira i naranče

Fileti pilećih prsa u umaku od đumbira i naranče image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

2 porcije
    • 2   polovice pilećih prsa
    • 1   žlica repičino ulje
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 1   kom naranča
    • 1   žlica cvjetni med
    • 3   žličice soja umaka
    • 1   kom đumbir
    • 1   kom vlasac
    • 200   ml pilećih juha
    • 100   g jasmin riže

Priprema

    Priprema:

    Piletinu oprati, osušiti lagano ubrusom i odstraniti žilice. Zapeći s obje strane u vrućem ulju u tavi prikladnoj za pećnicu, začiniti solju i paprom. Naranču oprati u vrućoj vodi, koru sitno naribati, sok iscijediti. Pomiješati 1 žličicu soka i koru naranče, 2 žličice sojinog umaka i med. Rajčice oprati, cvjetne grančice ne skidati. Dodati piletini i filete premazati s malo marinade. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta, pri tome više puta premazivati marinadom.

    Rižu skuhati u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.

    Đumbir i ljutiku oguliti i sitno nasjeckati. Mini rajčice i piletinu izvaditi iz tave i ostaviti na toplom. Đumbir i ljutiku kratko propržiti na masnoći od pečenja. Zaliti ostatkom soka od naranče i vrućim temeljcem te kratko prokuhati. Začiniti preostalim umakom od soje, solju i paprom, eventualno lagano zgusnuti jestivim škrobom. Piletinu narezati, dodati rajčice, rižu i umak.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Chardonnay bijelo vino