Više za vas!
Fileti pilećih prsa u umaku od đumbira i naranče

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 polovice polovica Pilećih prsa Pileća prsa
1 žlice žlica Repičino ulje Repičino ulje
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
1 kom kom Naranče Naranča
1 žlice žlica Cvjetnoga meda Cvjetni med
3 žličice žličica Soja umaka Soja umak
1 kom kom Đumbira Đumbir
1 kom kom Vlasca Vlasac
200 ml ml Pilećih juha Pileća juha
100 g g Jasmin riže Jasmin riža

Fileti pilećih prsa u umaku od đumbira i naranče

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(1)

Priprema

Priprema:

Piletinu oprati, osušiti lagano ubrusom i odstraniti žilice. Zapeći s obje strane u vrućem ulju u tavi prikladnoj za pećnicu, začiniti solju i paprom. Naranču oprati u vrućoj vodi, koru sitno naribati, sok iscijediti. Pomiješati 1 žličicu soka i koru naranče, 2 žličice sojinog umaka i med. Rajčice oprati, cvjetne grančice ne skidati. Dodati piletini i filete premazati s malo marinade. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta, pri tome više puta premazivati marinadom.

Rižu skuhati u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.

Đumbir i ljutiku oguliti i sitno nasjeckati. Mini rajčice i piletinu izvaditi iz tave i ostaviti na toplom. Đumbir i ljutiku kratko propržiti na masnoći od pečenja. Zaliti ostatkom soka od naranče i vrućim temeljcem te kratko prokuhati. Začiniti preostalim umakom od soje, solju i paprom, eventualno lagano zgusnuti jestivim škrobom. Piletinu narezati, dodati rajčice, rižu i umak.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Chardonnay bijelo vino