
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Hlapa
Hlap (duboko smrznuta) | ||
100 g g | Ukiseljenih kukuruznih klipića
Ukiseljeni kukuruzni klipić (ocijeđeni) | ||
200 g g | Rajčice Rajčica | ||
2 kom kom | Paprike
Paprika (zelene) | ||
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Limuna Limun | ||
3 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
4 žlice žlica | Začinska maslaca Začinski maslac | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFini hlap u povrću iz pećnice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Svojim oklopom i kliještima ovaj kralj mora ulijeva respekt čak i pravim šmekerima. Pritom se uvijek iznova obistinjuje izreka: „Tvrdi oklop, mekana jezgra“. Sa svježim povrćem iz pećnice, naš hlap sa začinskim maslacem je u svakom slučaju poslastica posebne vrste.
Priprema hlapa s povrćem iz pećnice:
Hlapa ostaviti preko noći u pakiranju da se odmrzne.
Oprati papriku, ukloniti sjemenke te narezati na uske trakice. Oprati rajčice, izrezati na četvrtine, ukloniti zelenu peteljku. Narezanu papriku, rajčice i klipiće kukuruza staviti u tepsiju, posoliti i popapriti. Češnjak oguliti, istisnuti, pomiješati s maslinovim uljem te sve preliti preko povrća. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C (s pečenjem odozgo i odozdo) oko 20 minuta. Prepoloviti limun, iscijediti sok te po želji poprskati hlapa.
Savjet: Suho bijelo vino (npr. Chardonnay) ide savršeno uz ovo jelo.