Više za vas!
Fini hlap u povrću iz pećnice

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

4 kom kom Hlapa Hlap
(duboko smrznuta)
100 g g Ukiseljenih kukuruznih klipića Ukiseljeni kukuruzni klipić
(ocijeđeni)
200 g g Rajčice Rajčica
2 kom kom Paprike Paprika
(zelene)
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Limuna Limun
3 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
4 žlice žlica Začinska maslaca Začinski maslac
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Fini hlap u povrću iz pećnice

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

20 min
(0)

Priprema

Svojim oklopom i kliještima ovaj kralj mora ulijeva respekt čak i pravim šmekerima. Pritom se uvijek iznova obistinjuje izreka: „Tvrdi oklop, mekana jezgra“. Sa svježim povrćem iz pećnice, naš hlap sa začinskim maslacem je u svakom slučaju poslastica posebne vrste.

Priprema hlapa s povrćem iz pećnice:

Hlapa ostaviti preko noći u pakiranju da se odmrzne.

Oprati papriku, ukloniti sjemenke te narezati na uske trakice. Oprati rajčice, izrezati na četvrtine, ukloniti zelenu peteljku. Narezanu papriku, rajčice i klipiće kukuruza staviti u tepsiju, posoliti i popapriti. Češnjak oguliti, istisnuti, pomiješati s maslinovim uljem te sve preliti preko povrća. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C (s pečenjem odozgo i odozdo) oko 20 minuta. Prepoloviti limun, iscijediti sok te po želji poprskati hlapa.

Savjet: Suho bijelo vino (npr. Chardonnay) ide savršeno uz ovo jelo.