Svojim oklopom i kliještima ovaj kralj mora ulijeva respekt čak i pravim šmekerima. Pritom se uvijek iznova obistinjuje izreka: „Tvrdi oklop, mekana jezgra“. Sa svježim povrćem iz pećnice, naš hlap sa začinskim maslacem je u svakom slučaju poslastica posebne vrste.
Fini hlap u povrću iz pećnice
Sastojci
4
osoba
-
- 4 kom hlapa duboko smrznuta
- 100 g ukiseljenih kukuruznih klipića ocijeđeni
- 200 g rajčice
- 2 kom paprike zelene
- 1 češanj češnjak
- 1 kom limun
- 3 žlice maslinova ulja
- 4 žlice začinska maslaca
- soli po želji
- papra po želji
Priprema
Priprema hlapa s povrćem iz pećnice:
Hlapa ostaviti preko noći u pakiranju da se odmrzne.
Oprati papriku, ukloniti sjemenke te narezati na uske trakice. Oprati rajčice, izrezati na četvrtine, ukloniti zelenu peteljku. Narezanu papriku, rajčice i klipiće kukuruza staviti u tepsiju, posoliti i popapriti. Češnjak oguliti, istisnuti, pomiješati s maslinovim uljem te sve preliti preko povrća. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C (s pečenjem odozgo i odozdo) oko 20 minuta. Prepoloviti limun, iscijediti sok te po želji poprskati hlapa.
Savjet: Suho bijelo vino (npr. Chardonnay) ide savršeno uz ovo jelo.