Fini hlap u povrću iz pećnice

Fini hlap u povrću iz pećnice image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

4 osoba
    • 4   kom hlapa duboko smrznuta
    • 100   g ukiseljenih kukuruznih klipića ocijeđeni
    • 200   g rajčice
    • 2   kom paprike zelene
    • 1   češanj češnjak
    • 1   kom limun
    • 3   žlice maslinova ulja
    • 4   žlice začinska maslaca
    •   soli po želji
    •   papra po želji

Priprema

    Svojim oklopom i kliještima ovaj kralj mora ulijeva respekt čak i pravim šmekerima. Pritom se uvijek iznova obistinjuje izreka: „Tvrdi oklop, mekana jezgra“. Sa svježim povrćem iz pećnice, naš hlap sa začinskim maslacem je u svakom slučaju poslastica posebne vrste.

    Priprema hlapa s povrćem iz pećnice:

    Hlapa ostaviti preko noći u pakiranju da se odmrzne.

    Oprati papriku, ukloniti sjemenke te narezati na uske trakice. Oprati rajčice, izrezati na četvrtine, ukloniti zelenu peteljku. Narezanu papriku, rajčice i klipiće kukuruza staviti u tepsiju, posoliti i popapriti. Češnjak oguliti, istisnuti, pomiješati s maslinovim uljem te sve preliti preko povrća. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C (s pečenjem odozgo i odozdo) oko 20 minuta. Prepoloviti limun, iscijediti sok te po želji poprskati hlapa.

    Savjet: Suho bijelo vino (npr. Chardonnay) ide savršeno uz ovo jelo.