Više za vas!
Flambirani kolač s camembert sirom i grožđem

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 prstohvata prstohvat Šećera Šećer
Soli Sol
(po želji)
250 g g Brašna Brašno
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
200 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
Papra Papar
(po želji)
Muškatna oraščića Muškatni oraščić
(po želji)
0,25 lonca lonac Vlasca Vlasac
100 g g Grožđa Grožđe
100 g g Grožđa Grožđe
250 g g Camembert sira Camembert sir
10 g g Kvasca Kvasac

Flambirani kolač s camembert sirom i grožđem

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(0)

Priprema

Priprema:

Kvasac razmrviti i sa šećerom rastopiti u 125 ml mlake vode. Od brašna, 1 žličice soli, ulja i rastopljenog kvasca umijesiti glatko tijesto i ostaviti poklopljeno sat vremena na toplom mjestu.

U međuvremenu kiselo mlijeko začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Luk oguliti i narezati na kolutiće. Grožđe oprati, rasjeći na pola i eventualno izvaditi koštice. Camembert narezati na tanke ploške.

Tijesto podijeliti na 4 porcije, svaku vrlo tanko razvaljati na malo brašna u ovalne oblike i položiti na 2 lima obložena papirom za pečenje. Ponovo ostaviti da se diže 10 minuta, zatim ako je potrebno još jednom razvaljati da tijesto bude tanko.

Flambirani kolač premazati kiselim vrhnjem, na njega položiti Camembert, grožđe i kolutiće luka te posuti svježe mljevenim paprom. Peći svaki lim posebno u prethodno zagrijanoj pećnici na 225 °C oko 12 minuta, dok tijesto ne postane hrskavo. U međuvremenu nasjeckati vlasac i prije posluživanja preliti preko kolača.

Tagovi

Deserti