
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 prstohvata prstohvat | Šećera Šećer | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
250 g g | Brašna Brašno | ||
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
200 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Muškatna oraščića
Muškatni oraščić (po želji) | |||
0,25 lonca lonac | Vlasca Vlasac | ||
100 g g | Grožđa Grožđe | ||
100 g g | Grožđa Grožđe | ||
250 g g | Camembert sira Camembert sir | ||
10 g g | Kvasca Kvasac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFlambirani kolač s camembert sirom i grožđem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kvasac razmrviti i sa šećerom rastopiti u 125 ml mlake vode. Od brašna, 1 žličice soli, ulja i rastopljenog kvasca umijesiti glatko tijesto i ostaviti poklopljeno sat vremena na toplom mjestu.
U međuvremenu kiselo mlijeko začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Luk oguliti i narezati na kolutiće. Grožđe oprati, rasjeći na pola i eventualno izvaditi koštice. Camembert narezati na tanke ploške.
Tijesto podijeliti na 4 porcije, svaku vrlo tanko razvaljati na malo brašna u ovalne oblike i položiti na 2 lima obložena papirom za pečenje. Ponovo ostaviti da se diže 10 minuta, zatim ako je potrebno još jednom razvaljati da tijesto bude tanko.
Flambirani kolač premazati kiselim vrhnjem, na njega položiti Camembert, grožđe i kolutiće luka te posuti svježe mljevenim paprom. Peći svaki lim posebno u prethodno zagrijanoj pećnici na 225 °C oko 12 minuta, dok tijesto ne postane hrskavo. U međuvremenu nasjeckati vlasac i prije posluživanja preliti preko kolača.