Više za vas!
Francusko tijesto s rajčicama i mozzarellom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Rajčice Rajčica
1 lista list Lisnata tijesta Lisnato tijesto
2 kugle kugla Mozzarelle Mozzarella
Soli Sol
(po želji)
0,5 čaše čaša Grana Padano sira Grana Padano sir
(nariban)
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 žlice žlica Bosiljka Bosiljak
1 kom kom Jaja Jaje

Francusko tijesto s rajčicama i mozzarellom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(1)

Priprema

Priprema

Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva C.

List francuskog tijesta raširimo na ploči koja je oprašena brašnom i lagano razvučemo.

Tijesto režemo na 12 kvadrata. U svakom kvadratu, uz pomoć tupe strane noža, crtamo, tako što lagano pritišćemo oštricu u tijesto, manji kvadrat, oko 1 cm od ruba. Kvadrate tijesta slažemo na limu obloženom pergamenom.

Uz pomoć kista, razmućenim jajetom u zdjelici, mažemo svaki kvadrat. Gornji dio posipamo naribanim sirom grana padano.

Svaki komadić tijesta punktiramo na nekoliko mjesta vilicom i stavljamo u pećnicu na oko 10 minuta, sve dok tijesto ne dobije laganu tamnu boju. Vadimo ga i hladimo.

Za to vrijemerajčicerežemo na ploške, solimo i stavljamo na stranu. Nakon 10 minuta odstranjujemo sok koji se iscijedio iz rajčica

Sir mozzarellu ribamo na ribežu. S njim posipamo svaki kvadrat tijesta. Na stavljamo ploške rajčica.

Češanjčešnjakastišćemo kroz prešu. Bosiljak vrlo sitno sjeckamo. Oba sastojka miješamo s maslinovim uljem i s time mažemo gornje površine rajčica.

Ponovno stavljamo sve u pećnicu i pečemo oko 10-15 minuta, sve dok rubovi tijesta ne dobiju tamniju boju.