
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 pakovanja pakovanje | Fusilla Fusilli | ||
1 staklenke staklenka | Umaka od rajčice Umak od rajčice | ||
1 pakovanja pakovanje | Grana Padano sira Grana Padano sir | ||
100 g g | Slanine Slanina | ||
1 -2 kom kom | Chili papričice Chili papričica | ||
1 grančice grančica | Peršina Peršin | ||
1 grančice grančica | Bosiljka Bosiljak | ||
0,5 kom kom | Luka Luk | ||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
Balzamični ocat
Balzamični ocat (po želji) | |||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Fusilloni all'Amatricana
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Vrijeme pripreme: 0:30
Priprema:
Slaninu narežemo na kockice ili trakice.
Čili papričice prepolovimo, izvadimo koštice i sitno nasjeckamo.
Luk i češnjak sitno nasjeckamo
Peršin list grubo nasjeckamo.
Grana Padano naribamo na listiće.
Pasta:
Na maslinovom ulju popržimo slaninu, luk i češnjak. Dodamo sjeckane čili papričice i peršin. Kada slanina pohrskavi, dodamo par kapi balzamičnog octa i umak od rajčice. Smanjimo skroz vatru i kratko iskuhamo da se sastojci spoje. Umak popaprimo.
Dobro posolimo vodu i zakuhamo ju. Čim zaključa, dodamo Fusillone. Kuhamo ih prema uputama na pakiranju, cca.7-8 minuta. Procijedimo ih, ali sačuvamo 2 dl vode od kuhanja.
Vruće kuhane Fusillone dodamo umaku, dodamo i malo vode od kuhanja, par kapi maslinova ulja i dobro promiješamo da se umak spoji sa paštom. Ako nam se pašta čini suha, dodamo još vode od kuhanja. Načupkamo par listića bosiljka i dodamo ih pašti. Rasporedimo po tanjurima i posipamo listićima Grana Padana.