Fusilloni all'Amatricana

Fusilloni all'Amatricana image
Težina pripreme Lagano
Priprema 30 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 1   pakovanje fusilli
    • 1   staklenka umak od rajčice
    • 1   pakovanje grana padano sir
    • 100   g slanine dimljena
    • 1   - 2   chili papričice svježe
    • 1   grančica peršin
    • 1   grančica bosiljak
    • 0,5   luka
    • 1   režanj češnjak
    •   balzamični ocat po želji
    •   maslinova ulja po želji
    •   soli po želji
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema:

    Slaninu narežemo na kockice ili trakice.

    Čili papričice prepolovimo, izvadimo koštice i sitno nasjeckamo.

    Luk i češnjak sitno nasjeckamo

    Peršin list grubo nasjeckamo.

    Grana Padano naribamo na listiće.

    Pasta:

    Na maslinovom ulju popržimo slaninu, luk i češnjak. Dodamo sjeckane čili papričice i peršin. Kada slanina pohrskavi, dodamo par kapi balzamičnog octa i umak od rajčice. Smanjimo skroz vatru i kratko iskuhamo da se sastojci spoje. Umak popaprimo.

    Dobro posolimo vodu i zakuhamo ju. Čim zaključa, dodamo Fusillone. Kuhamo ih prema uputama na pakiranju, cca.7-8 minuta. Procijedimo ih, ali sačuvamo 2 dl vode od kuhanja.

    Vruće kuhane Fusillone dodamo umaku, dodamo i malo vode od kuhanja, par kapi maslinova ulja i dobro promiješamo da se umak spoji sa paštom. Ako nam se pašta čini suha, dodamo još vode od kuhanja. Načupkamo par listića bosiljka i dodamo ih pašti. Rasporedimo po tanjurima i posipamo listićima Grana Padana.