
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 pakovanja pakovanje | Fusilla Fusilli | ||
1 staklenke staklenka | Umaka od rajčice Umak od rajčice | ||
1 pakovanja pakovanje | Grana Padano sira Grana Padano sir | ||
100 g g | Slanine
Slanina (dimljena) | ||
1 - 2 | Chili papričice
Chili papričica (svježe) | ||
1 grančice grančica | Peršina Peršin | ||
1 grančice grančica | Bosiljka Bosiljak | ||
0,5 | Luka Luk | ||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
Balzamični ocat
Balzamični ocat (po želji) | |||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFusilloni all'Amatricana
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Slaninu narežemo na kockice ili trakice.
Čili papričice prepolovimo, izvadimo koštice i sitno nasjeckamo.
Luk i češnjak sitno nasjeckamo
Peršin list grubo nasjeckamo.
Grana Padano naribamo na listiće.
Pasta:
Na maslinovom ulju popržimo slaninu, luk i češnjak. Dodamo sjeckane čili papričice i peršin. Kada slanina pohrskavi, dodamo par kapi balzamičnog octa i umak od rajčice. Smanjimo skroz vatru i kratko iskuhamo da se sastojci spoje. Umak popaprimo.
Dobro posolimo vodu i zakuhamo ju. Čim zaključa, dodamo Fusillone. Kuhamo ih prema uputama na pakiranju, cca.7-8 minuta. Procijedimo ih, ali sačuvamo 2 dl vode od kuhanja.
Vruće kuhane Fusillone dodamo umaku, dodamo i malo vode od kuhanja, par kapi maslinova ulja i dobro promiješamo da se umak spoji sa paštom. Ako nam se pašta čini suha, dodamo još vode od kuhanja. Načupkamo par listića bosiljka i dodamo ih pašti. Rasporedimo po tanjurima i posipamo listićima Grana Padana.