
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
400 g g | Ogrozda Ogrozd | ||
275 g g | Maslaca Maslac | ||
75 g g | Badema Badem | ||
275 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
375 g g | Brašna Brašno | ||
Soli
Sol (prstohvat) | |||
1 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
4 kom kom | Jaja Jaje | ||
1 žlice žlica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
Masti
Mast (za kalup) | |||
Šećera u prahu
Šećer u prahu (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGooseberry Crumble Cake
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Ogrozd oprati, ocijediti, cvijet i peteljke otrgnuti. Bademe sitno samljeti. Sa 75 g maslaca, šećerom i brašnom izraditi u mrvice, ostaviti sa strane.
Preostali maslac, preostali šećer, sol i vanilin šećer kremasto izmiješati. Postepeno dodavati jedno po jedno jaje. Ostatak brašna pomiješati s praškom za pecivo i umiješati zajedno s mlijekom. Tijesto namazati u namašćen okrugli kalup (Ø 26 cm). Po tome raspodijeliti ogrozd i lagano utisnuti u tijesto. Ravnomjerno posipati mrvicama tijesta.
Kolač peći 60-70 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C; nakon 45-50 minuta kolač lagano prekriti aluminijskom folijom kako mrvice tijesta ne bi postale pretamne. Ostaviti da se hladi na kuhinjskoj rešetki i poslužiti posipano šećerom u prahu.