
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
400 g g | Ogrozda Ogrozd | |
275 g g | Maslaca Maslac | |
75 g g | Badema Badem | |
275 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | |
375 g g | Brašna Brašno | |
Soli
Sol (prstohvat) | ||
1 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
4 kom kom | Jaja Jaje | |
1 žlice žlica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
Masti
Mast (za kalup) | ||
Šećera u prahu
Šećer u prahu (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGooseberry Crumble Cake
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Ogrozd oprati, ocijediti, cvijet i peteljke otrgnuti. Bademe sitno samljeti. Sa 75 g maslaca, šećerom i brašnom izraditi u mrvice, ostaviti sa strane.
Preostali maslac, preostali šećer, sol i vanilin šećer kremasto izmiješati. Postepeno dodavati jedno po jedno jaje. Ostatak brašna pomiješati s praškom za pecivo i umiješati zajedno s mlijekom. Tijesto namazati u namašćen okrugli kalup (Ø 26 cm). Po tome raspodijeliti ogrozd i lagano utisnuti u tijesto. Ravnomjerno posipati mrvicama tijesta.
Kolač peći 60-70 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C; nakon 45-50 minuta kolač lagano prekriti aluminijskom folijom kako mrvice tijesta ne bi postale pretamne. Ostaviti da se hladi na kuhinjskoj rešetki i poslužiti posipano šećerom u prahu.