Više za vas!
Gooseberry Crumble Cake

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

400 g g Ogrozda Ogrozd
275 g g Maslaca Maslac
75 g g Badema Badem
275 g g Smeđega šećera Smeđi šećer
375 g g Brašna Brašno
Soli Sol
(prstohvat)
1 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
4 kom kom Jaja Jaje
1 žlice žlica Praška za pecivo Prašak za pecivo
Masti Mast
(za kalup)
Šećera u prahu Šećer u prahu
(po želji)

Gooseberry Crumble Cake

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(5)

Priprema

Priprema:

Ogrozd oprati, ocijediti, cvijet i peteljke otrgnuti. Bademe sitno samljeti. Sa 75 g maslaca, šećerom i brašnom izraditi u mrvice, ostaviti sa strane.

Preostali maslac, preostali šećer, sol i vanilin šećer kremasto izmiješati. Postepeno dodavati jedno po jedno jaje. Ostatak brašna pomiješati s praškom za pecivo i umiješati zajedno s mlijekom. Tijesto namazati u namašćen okrugli kalup (Ø 26 cm). Po tome raspodijeliti ogrozd i lagano utisnuti u tijesto. Ravnomjerno posipati mrvicama tijesta.

Kolač peći 60-70 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C; nakon 45-50 minuta kolač lagano prekriti aluminijskom folijom kako mrvice tijesta ne bi postale pretamne. Ostaviti da se hladi na kuhinjskoj rešetki i poslužiti posipano šećerom u prahu.

Tagovi

Deserti