Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
0,5 kg kg | Graha Grah | |
1 kom kom | Luka Luk | |
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
2 kom kom | Mrkve Mrkva | |
korijena korijen | Celera
Celer (komadić) | |
1 korijena korijen | Peršina Peršin | |
2 kom kom | Lovorova lista Lovorov list | |
150 g g | Rajčice Rajčica | |
Mljevene paprike
Mljevena paprika (slatka i ljuta) | ||
200 g g | Slanina Slanina | |
2 žlice žlica | Masti Mast | |
400 g g | Suhih dimljenih rebara Suha dimljena rebra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrah
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Grah preko noći namočiti u vodi. Vodu promijeniti barem jednom tokom močenja. Dimljena rebrica prokuhati desetak minuta, a vodu od kuhanja nakon toga baciti. Namočeni grah također prokuhati (može i 2 puta po 5 minuta), procijediti i vodu baciti.
Nasjeckani luk popržiti na svinjskoj masti, dodati na kockice narezano povrće i komadiće dimljene slanine. Propirjati nekoliko minuta i dodati prokuhani grah, prokuhana rebrica, sjeckanu rajčicu i lovorov list. Začiniti solju, paprom, slatkom i ljutom paprikom u prahu (po želji), zaliti vodom ili temeljcem i kuhati da grah omekša i zgusne. Po potrebi dodavati tekućinu. U gotovi grah umiješati nasjeckani peršin list. Uz grah možemo poslužiti i kuhanu ili pečenu kobasicu, uz već kuhana rebrica i slaninu.