Više za vas!
Grah | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

0,5 kg kg Graha Grah
1 kom kom Luka Luk
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
2 kom kom Mrkve Mrkva
korijena korijen Celera Celer
(komadić)
1 korijena korijen Peršina Peršin
lista list Peršina Peršin
2 kom kom Lovorova lista Lovorov list
150 g g Rajčice Rajčica
Mljevene paprike Mljevena paprika
(slatka i ljuta)
200 g g Slanina Slanina
2 žlice žlica Masti Mast
400 g g Suhih dimljenih rebara Suha dimljena rebra

Grah | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(15)

Priprema

Priprema:

Grah preko noći namočiti u vodi. Vodu promijeniti barem jednom tokom močenja. Dimljena rebrica prokuhati desetak minuta, a vodu od kuhanja nakon toga baciti. Namočeni grah također prokuhati (može i 2 puta po 5 minuta), procijediti i vodu baciti.

Nasjeckani luk popržiti na svinjskoj masti, dodati na kockice narezano povrće i komadiće dimljene slanine. Propirjati nekoliko minuta i dodati prokuhani grah, prokuhana rebrica, sjeckanu rajčicu i lovorov list. Začiniti solju, paprom, slatkom i ljutom paprikom u prahu (po želji), zaliti vodom ili temeljcem i kuhati da grah omekša i zgusne. Po potrebi dodavati tekućinu. U gotovi grah umiješati nasjeckani peršin list. Uz grah možemo poslužiti i kuhanu ili pečenu kobasicu, uz već kuhana rebrica i slaninu.