
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Bakalara Bakalar | ||
60 g g | Maslaca Maslac | ||
300 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
30 g g | Brašna Brašno | ||
4 žlice žlica | Senfa
Senf (vrhom napunjene) | ||
150 g g | Šlaga Šlag | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Šećera
Šećer (po želji) | |||
1 stručka stručak | Limunovog soka Limunov sok | ||
40 g g | Brašna
Brašno (za valjanje) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGratinirani bakalar
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
File ribe odmrznuti. 30 g maslaca rastopiti. Dodati brašno i miješajući zapržiti. Miješajući doliti mlijeko. Dodati vrhnje, senf, sol i papar i kuhati 5 minuta miješajući, sve dok se umak ne zgusne. Začiniti šećerom, limunovim sokom, soli i paprom i ostaviti da se malo ohladi.
Ribu oprati, tapkanjem obrisati i eventualno narezati na manje komade.
Vrhove vlasca otrgati i sitno nasjeckati. Pomiješati brašnom za valjanje. Polovicu umaka staviti u kalup za nabujak. Po tome podijeliti komade ribe, dodati sol, papar i malo limunovog soka. Po tome raspodijeliti preostali umak. Posipati mješavinom brašna za valjanje. Preostali maslac u tankim ploškicama raspodijeliti po tome. Gratin peći 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Pošip vrhunsko bijelo vino