Više za vas!
Gratinirani bakalar

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

600 g g Bakalara Bakalar
60 g g Maslaca Maslac
300 ml ml Mlijeka Mlijeko
30 g g Brašna Brašno
4 žlice žlica Senfa Senf
(vrhom napunjene)
150 g g Šlaga Šlag
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Šećera Šećer
(po želji)
1 stručka stručak Limunovog soka Limunov sok
40 g g Brašna Brašno
(za valjanje)

Gratinirani bakalar

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(2)

Priprema

Priprema:

File ribe odmrznuti. 30 g maslaca rastopiti. Dodati brašno i miješajući zapržiti. Miješajući doliti mlijeko. Dodati vrhnje, senf, sol i papar i kuhati 5 minuta miješajući, sve dok se umak ne zgusne. Začiniti šećerom, limunovim sokom, soli i paprom i ostaviti da se malo ohladi.

Ribu oprati, tapkanjem obrisati i eventualno narezati na manje komade.

Vrhove vlasca otrgati i sitno nasjeckati. Pomiješati brašnom za valjanje. Polovicu umaka staviti u kalup za nabujak. Po tome podijeliti komade ribe, dodati sol, papar i malo limunovog soka. Po tome raspodijeliti preostali umak. Posipati mješavinom brašna za valjanje. Preostali maslac u tankim ploškicama raspodijeliti po tome. Gratin peći 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Pošip vrhunsko bijelo vino