
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Bakalara Bakalar | |
60 g g | Maslaca Maslac | |
300 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
30 g g | Brašna Brašno | |
4 žlice žlica | Senfa
Senf (vrhom napunjene) | |
150 g g | Šlaga Šlag | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Šećera
Šećer (po želji) | ||
1 stručka stručak | Limunovog soka Limunov sok | |
40 g g | Brašna
Brašno (za valjanje) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGratinirani bakalar
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
File ribe odmrznuti. 30 g maslaca rastopiti. Dodati brašno i miješajući zapržiti. Miješajući doliti mlijeko. Dodati vrhnje, senf, sol i papar i kuhati 5 minuta miješajući, sve dok se umak ne zgusne. Začiniti šećerom, limunovim sokom, soli i paprom i ostaviti da se malo ohladi.
Ribu oprati, tapkanjem obrisati i eventualno narezati na manje komade.
Vrhove vlasca otrgati i sitno nasjeckati. Pomiješati brašnom za valjanje. Polovicu umaka staviti u kalup za nabujak. Po tome podijeliti komade ribe, dodati sol, papar i malo limunovog soka. Po tome raspodijeliti preostali umak. Posipati mješavinom brašna za valjanje. Preostali maslac u tankim ploškicama raspodijeliti po tome. Gratin peći 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Pošip vrhunsko bijelo vino