
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kom kom | Jabuke Jabuka | ||
2 kom kom | Luka Luk | ||
Masti
Mast (za kalup) | |||
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 - 2 grančice grančica | Kadulje Kadulja | ||
150 g g | Šlaga Šlag | ||
75 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
75 ml ml | Soka od jabuke Sok od jabuke | ||
300 g g | Sira s plemenitom plijesni Sir s plemenitom plijesni |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGratinirani krumpir i jabuke uz dodatak sira s plavom plijesni
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Oguliti luk, jabuke i krumpir. Luk nasjeckati. Jabuke i krumpir narezati na tanke ploške (ili rezati spravom za guljenje) i s lukom poslagati na namašćeni kalup za nabujak, pri tome blago začiniti solju i paprom.
Listiće kadulje sitno nasjeckati. Izmiješati sa šlagom, jabučnim sokom, povrtnim temeljcem, solju i paprom te preliti preko krumpira i luka. Zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 40 minuta. U međuvremenu sir s plavom plijesni narezati na tanke ploške. Staviti preko krumpira i peći još 20-25 minuta. Može se poslužiti uz miješanu zelenu salatu.
Preporuka za vino uz jelo:Kalifornijski Zinfandel rose vino 2017