Gratinirani krumpir i jabuke uz dodatak sira s plavom plijesni

Gratinirani krumpir i jabuke uz dodatak sira s plavom plijesni image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:20 h

Sastojci

4 porcije
    • 2   kom jabuke
    • 2   kom luka
    •   masti za kalup
    • 1   kg krumpir
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 1   - 2   grančice kadulje
    • 150   g šlaga
    • 75   ml povrtnoga temeljaca
    • 75   ml soka od jabuke
    • 300   g sira s plemenitom plijesni

Priprema

    Priprema:

    Oguliti luk, jabuke i krumpir. Luk nasjeckati. Jabuke i krumpir narezati na tanke ploške (ili rezati spravom za guljenje) i s lukom poslagati na namašćeni kalup za nabujak, pri tome blago začiniti solju i paprom.

    Listiće kadulje sitno nasjeckati. Izmiješati sa šlagom, jabučnim sokom, povrtnim temeljcem, solju i paprom te preliti preko krumpira i luka. Zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 40 minuta. U međuvremenu sir s plavom plijesni narezati na tanke ploške. Staviti preko krumpira i peći još 20-25 minuta. Može se poslužiti uz miješanu zelenu salatu.

    Preporuka za vino uz jelo:Kalifornijski Zinfandel rose vino 2017