Više za vas!
Gratinirani krumpir i jabuke uz dodatak sira s plavom plijesni

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Jabuke Jabuka
2 kom kom Luka Luk
Masti Mast
(za kalup)
1 kg kg Krumpira Krumpir
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
1 - 2 grančice grančica Kadulje Kadulja
150 g g Šlaga Šlag
75 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
75 ml ml Soka od jabuke Sok od jabuke
300 g g Sira s plemenitom plijesni Sir s plemenitom plijesni

Gratinirani krumpir i jabuke uz dodatak sira s plavom plijesni

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:20 sati
(2)

Priprema

Priprema:

Oguliti luk, jabuke i krumpir. Luk nasjeckati. Jabuke i krumpir narezati na tanke ploške (ili rezati spravom za guljenje) i s lukom poslagati na namašćeni kalup za nabujak, pri tome blago začiniti solju i paprom.

Listiće kadulje sitno nasjeckati. Izmiješati sa šlagom, jabučnim sokom, povrtnim temeljcem, solju i paprom te preliti preko krumpira i luka. Zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 40 minuta. U međuvremenu sir s plavom plijesni narezati na tanke ploške. Staviti preko krumpira i peći još 20-25 minuta. Može se poslužiti uz miješanu zelenu salatu.

Preporuka za vino uz jelo:Kalifornijski Zinfandel rose vino 2017