Gratinirano povrće

Gratinirano povrće image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 25   g kapara
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 300   g kisela vrhnja
    • 200   g emmentalera naribani
    • 50   g začinske trave
    • 1,2   kg povrća
    • 360   g kroketa

Priprema

    Priprema:

    Smrznuto povrće dodati u kipuću slanu vodu i kuhati 4-6 minuta da se odledi.

    U međuvremenu nasjeckati kapare. Pomiješati s kiselim vrhnjem, začinima, soli i paprom. Zamrznute krokete rasporediti na lim obložen papirom za pečenje.

    Povrće ocijediti, staviti u plitki kalup za nabujke. Na povrće rasporediti mješavinu kiselog mlijeka i začina, posuti emmentalerom. Povrće i krokete peći 15-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C (pećnica s ventilatorom), pri čemu krokete jednom okrenuti.

Oznake