Grilana krvavica s jabukama i timijanom

Grilana krvavica s jabukama i timijanom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   kom luka
    • 150   g slanine
    • 0,5   kg krvavice
    • 2   kom jabuke
    • 1   žlica mažuran
    •   soli po želji
    • 1   žlica timijan
    •   papra po želji
    •   baguetta po želji

Priprema

    Priprema

    Krvavicu narežemo na debele odreske. Jabuke ogulimo i narežemo na osmine. Luk narežemo na ne odveć debele polumjesece.

    Iz folije izrežemo kvadrate veličine oko 20 x 20 cm. Na svakom od kvadrata stavimo sastojke: komad slanine, ploške luka, komade krvavice i osmine jabuke. Sve pospemo mješavinom začinskog bilja: timijanom, mažuranom, paprom i solju.

    Foliju savinemo, zatvarajući s gornje strane, izbodemo vilicom i stavimo na roštilj. Pečemo na roštilju oko 15-20 minuta.

    Serviranje

    Poslužimo sa svježim bagetom.

    Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebrel Comte Tolosen Malbec IGP