Priprema
Grilana krvavica s jabukama i timijanom
Sastojci
4
porcije
-
- 2 kom luka
- 150 g slanine
- 0,5 kg krvavice
- 2 kom jabuke
- 1 žlica mažuran
- soli po želji
- 1 žlica timijan
- papra po želji
- baguetta po želji
Priprema
Krvavicu narežemo na debele odreske. Jabuke ogulimo i narežemo na osmine. Luk narežemo na ne odveć debele polumjesece.
Iz folije izrežemo kvadrate veličine oko 20 x 20 cm. Na svakom od kvadrata stavimo sastojke: komad slanine, ploške luka, komade krvavice i osmine jabuke. Sve pospemo mješavinom začinskog bilja: timijanom, mažuranom, paprom i solju.
Foliju savinemo, zatvarajući s gornje strane, izbodemo vilicom i stavimo na roštilj. Pečemo na roštilju oko 15-20 minuta.
Serviranje
Poslužimo sa svježim bagetom.
Preporuka za vino uz jelo:Cepa Lebrel Comte Tolosen Malbec IGP