Priprema
Grilana pastrva sa paprikom i sirom
Sastojci
4
porcije
-
- 4 kom pastrve
- 2 žlice limunovog soka
- 1 kom luk
- 1 kom crvena paprika
- 100 g sira
- 1 žlica bosiljak nasjeckan
- 3 žlice peršina nasjeckan
- soli po želji
- 1 žlica slatka paprika
- papra po želji
Priprema
Ribe očistimo, osušimo, iznutra i izvana namažemo sa soli, sokom od limunai paprom.
Paprikuoperemo, odstranimo jezgro, narežemo na ne previše velike kockice. Oljušten luksitno sjeckamo. Sastojke za smjesu promiješamo, posolimo i zapaprimo.
Ribe punimo sa smjesom, svaku vežemo čačkalicom i lagano zamotamo u aluminijsku foliju namašćenu maslinovim uljem. Foliju pažljivo savinemo, probodemo vilicom. Pečemo na zagrijanom roštilju oko 20 minuta.
Serviranje
Poslužimo sa svježim francuzom ili kuhanim neoguljenimkrumpirom.
Preporuka za vino uz jelo:POŠIP VRHUNSKI WINEMAKERS OF CROATIA 2016/ WINEMAKERS OF CROATIAChardonnay bijelo vino 2017