Grilana pastrva sa paprikom i sirom

Grilana pastrva sa paprikom i sirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

4 porcije
    • 4   kom pastrve
    • 2   žlice limunovog soka
    • 1   kom luk
    • 1   kom crvena paprika
    • 100   g sira
    • 1   žlica bosiljak nasjeckan
    • 3   žlice peršina nasjeckan
    •   soli po želji
    • 1   žlica slatka paprika
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema

    Ribe očistimo, osušimo, iznutra i izvana namažemo sa soli, sokom od limunai paprom.

    Paprikuoperemo, odstranimo jezgro, narežemo na ne previše velike kockice. Oljušten luksitno sjeckamo. Sastojke za smjesu promiješamo, posolimo i zapaprimo.

    Ribe punimo sa smjesom, svaku vežemo čačkalicom i lagano zamotamo u aluminijsku foliju namašćenu maslinovim uljem. Foliju pažljivo savinemo, probodemo vilicom. Pečemo na zagrijanom roštilju oko 20 minuta.

    Serviranje

    Poslužimo sa svježim francuzom ili kuhanim neoguljenimkrumpirom.

    Preporuka za vino uz jelo:POŠIP VRHUNSKI WINEMAKERS OF CROATIA 2016/ WINEMAKERS OF CROATIAChardonnay bijelo vino 2017