Grilana vratina s pivom

Grilana vratina s pivom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

4 porcije
    • 25   ml repičino ulje
    • 4   kom lovorova lista
    • 1   kg svinjska vratina
    • 1   žlica timijan
    • 1   češanj češnjak nasjeckan
    • 1   kom chili papričica nasjeckana
    •   soli po želji
    • 0,5   l piva
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema

    Od piva i začinskog bilja pripremimo marinadu: uzimamo 25 ml repičinog ulja, 1/2 l svijetlog piva, 6 zrna pimenta, 4 lovorova lista, 1 žlicu timijana, svježeg ili sušenog, 1 chilli paprika, 1 češanj češnjaka, sol te papar.

    Vratina

    Vratinu narežemo na ravne, ne odveć debele odreske i stavimo u marinadu, tako da ih u nju dobro potopimo. Meso ostavimo u marinadi barem 12 sati.Vratinu posložimo na roštilju i pečemo sa svake stane oko 5-7 minuta, svako malo mažući meso marinadom.

    Preporuka za vino uz jelo: PLAVAC MALI BARRIQUE, WINEMAKERS OF CROATIA