Više za vas!
Grilana vratina s pivom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

25 ml ml Repičino ulje Repičino ulje
4 kom kom Lovorova lista Lovorov list
1 kg kg Svinjske vratine Svinjska vratina
1 žlice žlica Timijan Timijan
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
(nasjeckan)
1 kom kom Chili papričice Chili papričica
(nasjeckana)
Soli Sol
(po želji)
0,5 L L Piva Pivo
Papra Papar
(po želji)

Grilana vratina s pivom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(2)

Priprema

Priprema

Od piva i začinskog bilja pripremimo marinadu: uzimamo 25 ml repičinog ulja, 1/2 l svijetlog piva, 6 zrna pimenta, 4 lovorova lista, 1 žlicu timijana, svježeg ili sušenog, 1 chilli paprika, 1 češanj češnjaka, sol te papar.

Vratina

Vratinu narežemo na ravne, ne odveć debele odreske i stavimo u marinadu, tako da ih u nju dobro potopimo. Meso ostavimo u marinadi barem 12 sati.Vratinu posložimo na roštilju i pečemo sa svake stane oko 5-7 minuta, svako malo mažući meso marinadom.

Preporuka za vino uz jelo: PLAVAC MALI BARRIQUE, WINEMAKERS OF CROATIA