Priprema
Grilana vratina s pivom
Sastojci
4
porcije
-
- 25 ml repičino ulje
- 4 kom lovorova lista
- 1 kg svinjska vratina
- 1 žlica timijan
- 1 češanj češnjak nasjeckan
- 1 kom chili papričica nasjeckana
- soli po želji
- 0,5 l piva
- papra po želji
Priprema
Od piva i začinskog bilja pripremimo marinadu: uzimamo 25 ml repičinog ulja, 1/2 l svijetlog piva, 6 zrna pimenta, 4 lovorova lista, 1 žlicu timijana, svježeg ili sušenog, 1 chilli paprika, 1 češanj češnjaka, sol te papar.
Vratina
Vratinu narežemo na ravne, ne odveć debele odreske i stavimo u marinadu, tako da ih u nju dobro potopimo. Meso ostavimo u marinadi barem 12 sati.Vratinu posložimo na roštilju i pečemo sa svake stane oko 5-7 minuta, svako malo mažući meso marinadom.
Preporuka za vino uz jelo: PLAVAC MALI BARRIQUE, WINEMAKERS OF CROATIA