
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
25 ml ml | Repičino ulje Repičino ulje | ||
4 kom kom | Lovorova lista Lovorov list | ||
1 kg kg | Svinjske vratine Svinjska vratina | ||
1 žlice žlica | Timijan Timijan | ||
1 češnja češanj | Češnjaka
Češnjak (nasjeckan) | ||
1 kom kom | Chili papričice
Chili papričica (nasjeckana) | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
0,5 L L | Piva Pivo | ||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrilana vratina s pivom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Od piva i začinskog bilja pripremimo marinadu: uzimamo 25 ml repičinog ulja, 1/2 l svijetlog piva, 6 zrna pimenta, 4 lovorova lista, 1 žlicu timijana, svježeg ili sušenog, 1 chilli paprika, 1 češanj češnjaka, sol te papar.
Vratina
Vratinu narežemo na ravne, ne odveć debele odreske i stavimo u marinadu, tako da ih u nju dobro potopimo. Meso ostavimo u marinadi barem 12 sati.Vratinu posložimo na roštilju i pečemo sa svake stane oko 5-7 minuta, svako malo mažući meso marinadom.
Preporuka za vino uz jelo: PLAVAC MALI BARRIQUE, WINEMAKERS OF CROATIA