Više za vas!
Grilane kobasice u slanini

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

10 kom kom Kobasice Kobasica
10 Slanina Slanina
2 žlice žlica Senfa Senf
50 g g Sira Sir
1 žlice žlica Kečapa Kečap
1 kg kg Krumpira Krumpir
2 žlice žlica Vinski ocat Vinski ocat
1 glavice glavica Salate Salata
6 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)

Grilane kobasice u slanini

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(2)

Priprema

Pripremiti

Čačkalice i aluminijsku foliju.

Priprema

Žuti sir narežemo na štapiće. Svaku kobasicu narežemo uzdužno i unutra stavimo komad sira.

Promiješamo kečap i senf. Svaku plošku slanine namažemo tom smjesom i pažljivo ga okrenemo oko kobasice, stavljajući dodatno čačkalicu da se slanina ne pomiče.Kobasice u slanini stavljamo na rešetku i pečemo sve dok slanina ne postane rumena i dok se sir ne otope.

Operemo i osušimo nekoliko listova salate. Napravimo winegret umak miješajući sol, papar, senf dijon, 2 žlice octa, 6 žlica maslinovog ulja .

Neoguljen krumpir kuhamo do trenutka kad postane mekan, ocijedimo i zamotamo u aluminijsku foliju, pa ubacimo na užareni ugljen. Pečemo, dok krumpir ne postane mekan.

Serviranje

Kobasice poslužimo sa zelenom salatom, winegret umakom i pečenim krumpirima.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Teran, kvalitetno crno vino 2016