Pripremiti
Grilane kobasice u slanini
Sastojci
-
- 10 kom kobasice
- 10 slanine
- 2 žlice senfa
- 50 g sira
- 1 žlica kečap
- 1 kg krumpir
- 2 žlice vinski ocat
- 1 glavica salata
- 6 žlice maslinova ulja
- papra po želji
- soli po želji
Priprema
Čačkalice i aluminijsku foliju.
Priprema
Žuti sir narežemo na štapiće. Svaku kobasicu narežemo uzdužno i unutra stavimo komad sira.
Promiješamo kečap i senf. Svaku plošku slanine namažemo tom smjesom i pažljivo ga okrenemo oko kobasice, stavljajući dodatno čačkalicu da se slanina ne pomiče.Kobasice u slanini stavljamo na rešetku i pečemo sve dok slanina ne postane rumena i dok se sir ne otope.
Operemo i osušimo nekoliko listova salate. Napravimo winegret umak miješajući sol, papar, senf dijon, 2 žlice octa, 6 žlica maslinovog ulja .
Neoguljen krumpir kuhamo do trenutka kad postane mekan, ocijedimo i zamotamo u aluminijsku foliju, pa ubacimo na užareni ugljen. Pečemo, dok krumpir ne postane mekan.
Serviranje
Kobasice poslužimo sa zelenom salatom, winegret umakom i pečenim krumpirima.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Teran, kvalitetno crno vino 2016