
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
10 kom kom | Kobasice Kobasica | ||
10 | Slanina Slanina | ||
2 žlice žlica | Senfa Senf | ||
50 g g | Sira Sir | ||
1 žlice žlica | Kečapa Kečap | ||
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
2 žlice žlica | Vinski ocat Vinski ocat | ||
1 glavice glavica | Salate Salata | ||
6 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrilane kobasice u slanini
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Pripremiti
Čačkalice i aluminijsku foliju.
Priprema
Žuti sir narežemo na štapiće. Svaku kobasicu narežemo uzdužno i unutra stavimo komad sira.
Promiješamo kečap i senf. Svaku plošku slanine namažemo tom smjesom i pažljivo ga okrenemo oko kobasice, stavljajući dodatno čačkalicu da se slanina ne pomiče.Kobasice u slanini stavljamo na rešetku i pečemo sve dok slanina ne postane rumena i dok se sir ne otope.
Operemo i osušimo nekoliko listova salate. Napravimo winegret umak miješajući sol, papar, senf dijon, 2 žlice octa, 6 žlica maslinovog ulja .
Neoguljen krumpir kuhamo do trenutka kad postane mekan, ocijedimo i zamotamo u aluminijsku foliju, pa ubacimo na užareni ugljen. Pečemo, dok krumpir ne postane mekan.
Serviranje
Kobasice poslužimo sa zelenom salatom, winegret umakom i pečenim krumpirima.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Teran, kvalitetno crno vino 2016