Grilane kobasice u slanini

Grilane kobasice u slanini image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 10   kom kobasice
    • 10   slanine
    • 2   žlice senfa
    • 50   g sira
    • 1   žlica kečap
    • 1   kg krumpir
    • 2   žlice vinski ocat
    • 1   glavica salata
    • 6   žlice maslinova ulja
    •   papra po želji
    •   soli po želji

Priprema

    Pripremiti

    Čačkalice i aluminijsku foliju.

    Priprema

    Žuti sir narežemo na štapiće. Svaku kobasicu narežemo uzdužno i unutra stavimo komad sira.

    Promiješamo kečap i senf. Svaku plošku slanine namažemo tom smjesom i pažljivo ga okrenemo oko kobasice, stavljajući dodatno čačkalicu da se slanina ne pomiče.Kobasice u slanini stavljamo na rešetku i pečemo sve dok slanina ne postane rumena i dok se sir ne otope.

    Operemo i osušimo nekoliko listova salate. Napravimo winegret umak miješajući sol, papar, senf dijon, 2 žlice octa, 6 žlica maslinovog ulja .

    Neoguljen krumpir kuhamo do trenutka kad postane mekan, ocijedimo i zamotamo u aluminijsku foliju, pa ubacimo na užareni ugljen. Pečemo, dok krumpir ne postane mekan.

    Serviranje

    Kobasice poslužimo sa zelenom salatom, winegret umakom i pečenim krumpirima.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Teran, kvalitetno crno vino 2016