Priprema
Grilani krumpir
Sastojci
4
porcije
-
- 10 kom krumpira kuhan oko 10 min
- maslinova ulja po želji
- 6 češnja češnjaka
- ružmarina po želji
- soli po želji
- papra po želji
- slatke paprike po želji
- kima po želji
Priprema
Krumpiroperemo, osušimo, pa zarežemo tako da dobijemo lepezu. Pazimo da ne prerežemo do kraja, ali najviše do 2/3 dubine.
Ploškečešnjakasložimo između komade krumpira, polijemo maslinovim uljem, a nakon toga pospemo začinskim biljem.
Sve krumpire zamotamo u aluminijsku foliju. Pečemo ih oko 30 min. Pomoću duge čačkalice provjerimo koliko su pečeni.
Serviranje
Poslužimo uz meso ili vege jelo uz grčki jogurt ili dip na bazi jogurta.
Preporuka za vino uz jelo:Graševina, kvalitetno vino 2017