Grillana palenta

Grillana palenta image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 250   g palente
    • 1   l voda
    • 2   žličice soli
    • 50   g maslaca
    • 80   g parmezana
    • 2   žličice mješavine začine

Priprema

    Zakuhajte posoljenu vodu i polako dodajte kukuruznu krupicu. Dodajte začine i miješajte samo u jednom smjeru kako biste spriječili stvaranje grudica. Kuhajte 10 minuta na minimalnoj vatri, povremeno promiješajte i obavezno poklopite. Dodajte maslac i parmezan te opet lagano promiješajte kako bi palenta bila spremna za posluživanje.

    Priprema (grillana palenta): Gotovu palentu izvadite iz posude u kojoj se kuhala, ravnomjerno je rasporedite (približno 1 cm) na lim za pečenje i pustite da se ohladi. Ohlađenu masu možete izrezati na oblike koje želite, na primjer, na trokute. Tako pripremljene možete ih peći na roštilju u tavi.

Oznake