
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Palente Palenta | |
1 L L | Vode Voda | |
2 žličice žličica | Soli Sol | |
50 g g | Maslaca Maslac | |
80 g g | Parmezana
Parmezan (naribanog) | |
2 žličice žličica | Mješavine začine
Mješavina začina (za wok) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillana palenta
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Zakuhajte posoljenu vodu i polako dodajte kukuruznu krupicu. Dodajte začine i miješajte samo u jednom smjeru kako biste spriječili stvaranje grudica. Kuhajte 10 minuta na minimalnoj vatri, povremeno promiješajte i obavezno poklopite. Dodajte maslac i parmezan te opet lagano promiješajte kako bi palenta bila spremna za posluživanje.
Priprema (grillana palenta):
Gotovu palentu izvadite iz posude u kojoj se kuhala, ravnomjerno je rasporedite (približno 1 cm) na lim za pečenje i pustite da se ohladi. Ohlađenu masu možete izrezati na oblike koje želite, na primjer, na trokute. Tako pripremljene možete ih peći na roštilju u tavi.