Više za vas!
Grillana palenta

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 g g Palente Palenta
1 L L Vode Voda
2 žličice žličica Soli Sol
50 g g Maslaca Maslac
80 g g Parmezana Parmezan
(naribanog)
2 žličice žličica Mješavine začine Mješavina začina
(za wok)

Grillana palenta

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(16)

Priprema

Zakuhajte posoljenu vodu i polako dodajte kukuruznu krupicu. Dodajte začine i miješajte samo u jednom smjeru kako biste spriječili stvaranje grudica. Kuhajte 10 minuta na minimalnoj vatri, povremeno promiješajte i obavezno poklopite. Dodajte maslac i parmezan te opet lagano promiješajte kako bi palenta bila spremna za posluživanje.

Priprema (grillana palenta):
Gotovu palentu izvadite iz posude u kojoj se kuhala, ravnomjerno je rasporedite (približno 1 cm) na lim za pečenje i pustite da se ohladi. Ohlađenu masu možete izrezati na oblike koje želite, na primjer, na trokute. Tako pripremljene možete ih peći na roštilju u tavi.