
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Palente Palenta | ||
1 L L | Vode Voda | ||
2 žličice žličica | Soli Sol | ||
50 g g | Maslaca Maslac | ||
80 g g | Parmezana
Parmezan (naribanog) | ||
2 žličice žličica | Mješavine začine
Mješavina začina (za wok) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrillana palenta
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Zakuhajte posoljenu vodu i polako dodajte kukuruznu krupicu. Dodajte začine i miješajte samo u jednom smjeru kako biste spriječili stvaranje grudica. Kuhajte 10 minuta na minimalnoj vatri, povremeno promiješajte i obavezno poklopite. Dodajte maslac i parmezan te opet lagano promiješajte kako bi palenta bila spremna za posluživanje.
Priprema (grillana palenta):
Gotovu palentu izvadite iz posude u kojoj se kuhala, ravnomjerno je rasporedite (približno 1 cm) na lim za pečenje i pustite da se ohladi. Ohlađenu masu možete izrezati na oblike koje želite, na primjer, na trokute. Tako pripremljene možete ih peći na roštilju u tavi.