Postupak za pripremu bifteka:Maslinovo ulje istresite u dublju posudu, pobacajte grubo nakidano bilje, nasjeckan češnjak i ubacite papar. U marinadu stavite meso koje ste prethodno očistili od opni, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se marinira preko noći u hladnjaku. Okrenite ga koji put kad se sjetite. Meso izvadite iz hladnjaka barem sat vremena prije pečenja, kako bi doseglo sobnu temperaturu.
Grillani biftek by Pregacha
Sastojci
4
osoba
-
- 800 - 1000 g goveđeg bifteka
- ružmarina par grančica
- 150 ml maslinova ulja
- bosiljka par listova
- 2 - 3 češnja češnjaka
- papra po želji
-
Umak
- bosiljka par listova
- 2 - 3 češnja češnjaka
- 50 ml maslinova ulja
- 1 prstohvat sol
- 100 g peršina lista
Priprema
Meso izrežite na komade debljine cca 2-3 cm. Pecite na jako zagrijanom grillu 3 minute s jedne strane i 2-3 minute s druge. Ja sam dobila „medium well“, fino pečen dok je unutarnji dio ostao roza boje jer tako najviše volimo. Vi pečenje prilagodite vlastitom ukusu.
Dok grillate meso, premazujte ga grančicom ružmarina koju ste namočili u maslinovo ulje od marinade. Kad je gotovo, meso ostavite par minuta da odmori. Na taj način čuvate sokove i meso ostaje jako ukusno i mekano. Blago posolite meso po vlastitom ukusu.
Postupak za pripremu umaka:Sastojke za umak sjedinite u sjeckalici ili sitno nasjeckajte pa sjedinite s maslinovim uljem i soli.Na komad kruha stavite komadić mesa, pospite umakom i uživajte u mirisima i okusima Istre.