
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
800 - 1000 g g | Goveđeg bifteka Goveđi biftek | |
Ružmarina
Ružmarin (par grančica) | ||
150 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
Bosiljka
Bosiljak (par listova) | ||
2 - 3 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
Papra
Papar (po želji) |
Umak
Bosiljka
Bosiljak (par listova) | ||
2 - 3 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
50 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | |
100 g g | Peršina
Peršin (lista) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrillani biftek by Pregacha
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Postupak za pripremu bifteka:Maslinovo ulje istresite u dublju posudu, pobacajte grubo nakidano bilje, nasjeckan češnjak i ubacite papar. U marinadu stavite meso koje ste prethodno očistili od opni, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se marinira preko noći u hladnjaku. Okrenite ga koji put kad se sjetite. Meso izvadite iz hladnjaka barem sat vremena prije pečenja, kako bi doseglo sobnu temperaturu.
Meso izrežite na komade debljine cca 2-3 cm. Pecite na jako zagrijanom grillu 3 minute s jedne strane i 2-3 minute s druge. Ja sam dobila „medium well“, fino pečen dok je unutarnji dio ostao roza boje jer tako najviše volimo. Vi pečenje prilagodite vlastitom ukusu.
Dok grillate meso, premazujte ga grančicom ružmarina koju ste namočili u maslinovo ulje od marinade. Kad je gotovo, meso ostavite par minuta da odmori. Na taj način čuvate sokove i meso ostaje jako ukusno i mekano. Blago posolite meso po vlastitom ukusu.
Postupak za pripremu umaka:Sastojke za umak sjedinite u sjeckalici ili sitno nasjeckajte pa sjedinite s maslinovim uljem i soli.Na komad kruha stavite komadić mesa, pospite umakom i uživajte u mirisima i okusima Istre.