Više za vas!
Grillani biftek by Pregacha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

800 - 1000 g g Goveđeg bifteka Goveđi biftek
Ružmarina Ružmarin
(par grančica)
150 ml ml Maslinova ulja Maslinovo ulje
Bosiljka Bosiljak
(par listova)
2 - 3 češnja češanj Češnjaka Češnjak
Papra Papar
(po želji)

Umak

Bosiljka Bosiljak
(par listova)
2 - 3 češnja češanj Češnjaka Češnjak
50 ml ml Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
100 g g Peršina Peršin
(lista)

Grillani biftek by Pregacha

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

20 min
(4)

Priprema

Postupak za pripremu bifteka:Maslinovo ulje istresite u dublju posudu, pobacajte grubo nakidano bilje, nasjeckan češnjak i ubacite papar. U marinadu stavite meso koje ste prethodno očistili od opni, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se marinira preko noći u hladnjaku. Okrenite ga koji put kad se sjetite. Meso izvadite iz hladnjaka barem sat vremena prije pečenja, kako bi doseglo sobnu temperaturu.

Meso izrežite na komade debljine cca 2-3 cm. Pecite na jako zagrijanom grillu 3 minute s jedne strane i 2-3 minute s druge. Ja sam dobila „medium well“, fino pečen dok je unutarnji dio ostao roza boje jer tako najviše volimo. Vi pečenje prilagodite vlastitom ukusu.

Dok grillate meso, premazujte ga grančicom ružmarina koju ste namočili u maslinovo ulje od marinade. Kad je gotovo, meso ostavite par minuta da odmori. Na taj način čuvate sokove i meso ostaje jako ukusno i mekano. Blago posolite meso po vlastitom ukusu.

Postupak za pripremu umaka:Sastojke za umak sjedinite u sjeckalici ili sitno nasjeckajte pa sjedinite s maslinovim uljem i soli.Na komad kruha stavite komadić mesa, pospite umakom i uživajte u mirisima i okusima Istre.