Priprema
Ćevapčiće stavimo peći na grill. Izvrtimo ih sa svih strana da dobe karamelizaciju tj. grill šare. Sočno ih izgrillamo i pustimo kratko da odmore prije konzumacije, da se mesni sokovi stabiliziraju.
Dugačku lepinju prepolovimo po dužini i stavimo na grill pored ćevapa, da se izgrilla. Povrće operemo. Luk ogulimo i narežemo na trakice. Papriku narežemo na trakice, tikvicu narežemo na trakice i patlidžan. Rajčici izvadimo srce, a meso narežemo na trakice. Češnjak nasjeckamo.
Na ulju u vrućoj tavi presotiramo luk i češnjak. Dodamo patlidžan, papriku i tikvicu. Posolimo, popaprimo i dodamo prstohvat cayenne-a i lovorov list. Presotiramo i na kraju dodamo rajčicu i nasjeckani celer list. Poškropimo s par kapi limuna, promiješamo i ugasimo.
Kiselo vrhnje pomiješamo s majonezom, lagano posolimo i popaprimo. Grillanu lepinju premažemo dipom, dodamo sofrito i ćevapčiće i poklopimo.