Priprema
- Stavimo kuhati vodu za blanširanje mahuna. Mahunama skinemo peteljku i prepolovimo. Blanširamo ih u kipućoj vodi, oko 5-6 minuta, da omekšaju. Luk narežemo na kockice i stavimo ih u zdjelu. Češnjak nasjeckamo i dodamo na luk. Peršin list operemo, nasjeckamo i dodamo luku i češnjaku. Lagano posolimo i popaprimo. Dodamo sok limuna, malo Balsamica i ulja.
- Mahune kada su kuhane procijedimo i tople ih dodamo dressingu. Promiješamo i pustimo da se salata ohladi.
- Lungić počistimo od žilica i narežemo na medaljone, oko 2 cm debele.
- Ružmarin nasjeckamo i začinimo medaljone lungića. Lagano posolimo, popaprimo i nauljimo. Medaljone omotamo pancetom i nataknemo na štapiće za ražnjiće. Stavimo peći na roštilj. Pečemo oko 12 minuta, da medaljoni iznutra ostanu sočni, a panceta pohrskavi. Medaljone serviramo na štapiću i dodamo salatu od mahuna na tanjur.