Grillani medaljoni lungića sa salatom od mahuna

Grillani medaljoni lungića sa salatom od mahuna

Težina pripremeLagano
Priprema15 min
Kuhanje40 min

Priprema

  1. Stavimo kuhati vodu za blanširanje mahuna. Mahunama skinemo peteljku i prepolovimo. Blanširamo ih u kipućoj vodi, oko 5-6 minuta, da omekšaju. Luk narežemo na kockice i stavimo ih u zdjelu. Češnjak nasjeckamo i dodamo na luk. Peršin list operemo, nasjeckamo i dodamo luku i češnjaku. Lagano posolimo i popaprimo. Dodamo sok limuna, malo Balsamica i ulja.
  2. Mahune kada su kuhane procijedimo i tople ih dodamo dressingu. Promiješamo i pustimo da se salata ohladi.
  3. Lungić počistimo od žilica i narežemo na medaljone, oko 2 cm debele.
  4. Ružmarin nasjeckamo i začinimo medaljone lungića. Lagano posolimo, popaprimo i nauljimo. Medaljone omotamo pancetom i nataknemo na štapiće za ražnjiće. Stavimo peći na roštilj. Pečemo oko 12 minuta, da medaljoni iznutra ostanu sočni, a panceta pohrskavi. Medaljone serviramo na štapiću i dodamo salatu od mahuna na tanjur.

Povezani recepti