Priprema:
Gulaš
Sastojci
4
osoba
-
- 1 kom govedina meso od buta ili mišića
- 2 kom luka
- 1 kom mrkva
- 2 češnja češnjaka
- korijena celera komadić
- 2 dl crnoga vina
- 1 žlica koncentrat rajčice
- 1 list peršin
- 1 kom limun korica
- 2 kom lovorova lista
- soli
- mljevene paprike slatka i ljuta
- papra
Priprema
Kockice luka popržiti na masnoći, dodati sjeckani češnjak, komadiće mrkve i celera. Kratko sve popržiti i dodati na kocke narezano meso. Sve začiniti solju, paprom, crvenom paprikom slatkom i ljutom (po želji), dodati lovorov list i koricu limuna. Propirjati da meso pusti sok te dodati crveno vino i koncentrat rajčice. Pirjati da vino ispari, te zaliti vodom. Kuhati da meso omekša i gulaš zgusne, podlijevati vodom po potrebi. U gotovi gulaš dodati nascjeckani peršin list.