Gulaš

Gulaš image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:15 h

Sastojci

4 osoba
    • 1   kom govedina meso od buta ili mišića
    • 2   kom luka
    • 1   kom mrkva
    • 2   češnja češnjaka
    •   korijena celera komadić
    • 2   dl crnoga vina
    • 1   žlica koncentrat rajčice
    • 1   list peršin
    • 1   kom limun korica
    • 2   kom lovorova lista
    •   soli
    •   mljevene paprike slatka i ljuta
    •   papra

Priprema

    Priprema:

    Kockice luka popržiti na masnoći, dodati sjeckani češnjak, komadiće mrkve i celera. Kratko sve popržiti i dodati na kocke narezano meso. Sve začiniti solju, paprom, crvenom paprikom slatkom i ljutom (po želji), dodati lovorov list i koricu limuna. Propirjati da meso pusti sok te dodati crveno vino i koncentrat rajčice. Pirjati da vino ispari, te zaliti vodom. Kuhati da meso omekša i gulaš zgusne, podlijevati vodom po potrebi. U gotovi gulaš dodati nascjeckani peršin list.