Više za vas!
Gulaš od divljači

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

400 g g Mrkve Mrkva
400 g g Mesa verpa Meso vepra
800 g g Mesa jelena Meso jelena
200 g g Celera Celer
600 g g Luka Luk
2 L L Vode Voda
200 g g Peršina Peršin
(korijen)
0,5 L L Vinski ocat Vinski ocat
Lovorova lista Lovorov list
(po želji)
3 kom kom Klinčića Klinčić
2 štapića štapić Cimeta Cimet
2 kom kom Anisa Anis
(zvjezdasta)
Češnjaka Češnjak
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice
(po želji)
Crnoga vina Crno vino
(po želji)
Mesnog temeljaca Mesni temeljac
(po želji)
Marmelade od brusnica Marmelada od brusnica
(po želji)
Borovnice Borovnica
(po želji)

Gulaš od divljači

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

3:00 sati
(2)

Priprema

Priprema marinade:

U duboku posudu uliti vodu i ocat, dobro promiješati, dodati korjenasto povrće i ostale začine, osim soli. Meso narezati na kocke i staviti u marinadu da odstoji preko noći.

Priprema gulaša:

Meso izvaditi iz marinade i pomoću cjedila ukloniti višak tekućine. Ocijeđeno meso sa svake strane prepržiti na jako vrućoj tavi dok ne porumeni.Izvaditi meso iz tave i ostaviti sa strane. Na istu masnoću dodati sitno sjeckani luk i polagano ga pržiti dok ne dobije zlatno-smeđu boju, zatim vratiti meso i ocijeđeno korjenasto povrće iz marinade. Pustiti da se sve lagano pirja, zaliti vinom i pustiti da alkohol ishlapi. Nakon toga dodati koncentrat rajčice, zaliti temeljcem da prekrije meso. Dodati lovor list, cimet, klinčiće, zvjezdasti anis, malo suhih borovica i papar u zrnu. Kad gulaš prokuha, smanjiti vatru na lagano, dodati marmeladu od brusnice i lagano kuhati oko sat i pol. Po potrebi doliti još temeljca i posoliti.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIACabernet Sauvignon vrhunsko crno vino