
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kom kom | Luka Luk | |
1 kom kom | Žuta paprika Žuta paprika | |
1 kom kom | Crvene paprike Crvena paprika | |
1 žlice žlica | Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice | |
500 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
1 lista list | Lovorova lista Lovorov list | |
1 - 2 žličice žličica | Slatke paprike Slatka paprika | |
0,5 staklenke staklenka | Peršina Peršin | |
4 kom kom | Hrenovki Hrenovka | |
4 žlice žlica | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGulaš s krumpirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk oguliti i narezati na kockice. Papriku oprati, izvaditi koštice, krumpir oguliti, oboje nasjeckati na veće kockice. Papriku i luk u vrućem ulju pirjati 1-2 minute dok ne postanu staklasti. Dodati koncentrat rajčice i krumpir, kratko pirjati. Doliti temeljac, posoliti, popapriti, dodati lovorov list i slatku papriku u prahu i zakuhati. Ostaviti da se kuha poklopljeno 20-25 minuta.
Bečke hrenovke narezati na ploškice, kratko zgrijati u gulašu i začiniti. Listove peršina otrgati i nasjeckati. Gulaš s krumpirom poslužiti s 1 žlicom vrhnja, posipati peršinom.
Savjet: Vrijeme kuhanja ravna se prema vrsti krumpira: krumpir treba biti kuhan, a da se istovremeno ne raspada.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Plavac vrhunsko crno vino