Priprema:
Gulaš s krumpirom
Sastojci
4
porcije
-
- 2 kom luka
- 1 kom žuta paprika
- 1 kom crvena paprika
- 1 žlica koncentrat rajčice
- 500 ml povrtnoga temeljaca
- papra po želji
- soli po želji
- 1 list lovorov list
- 1 - 2 žličice slatke paprike
- 0,5 staklenke peršina
- 4 kom hrenovki
- 4 žlice kisela vrhnja
Priprema
Luk oguliti i narezati na kockice. Papriku oprati, izvaditi koštice, krumpir oguliti, oboje nasjeckati na veće kockice. Papriku i luk u vrućem ulju pirjati 1-2 minute dok ne postanu staklasti. Dodati koncentrat rajčice i krumpir, kratko pirjati. Doliti temeljac, posoliti, popapriti, dodati lovorov list i slatku papriku u prahu i zakuhati. Ostaviti da se kuha poklopljeno 20-25 minuta.
Bečke hrenovke narezati na ploškice, kratko zgrijati u gulašu i začiniti. Listove peršina otrgati i nasjeckati. Gulaš s krumpirom poslužiti s 1 žlicom vrhnja, posipati peršinom.
Savjet: Vrijeme kuhanja ravna se prema vrsti krumpira: krumpir treba biti kuhan, a da se istovremeno ne raspada.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Plavac vrhunsko crno vino