Gulaš s krumpirom

Gulaš s krumpirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   kom luka
    • 1   kom žuta paprika
    • 1   kom crvena paprika
    • 1   žlica koncentrat rajčice
    • 500   ml povrtnoga temeljaca
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 1   list lovorov list
    • 1   - 2   žličice slatke paprike
    • 0,5   staklenke peršina
    • 4   kom hrenovki
    • 4   žlice kisela vrhnja

Priprema

    Priprema:

    Luk oguliti i narezati na kockice. Papriku oprati, izvaditi koštice, krumpir oguliti, oboje nasjeckati na veće kockice. Papriku i luk u vrućem ulju pirjati 1-2 minute dok ne postanu staklasti. Dodati koncentrat rajčice i krumpir, kratko pirjati. Doliti temeljac, posoliti, popapriti, dodati lovorov list i slatku papriku u prahu i zakuhati. Ostaviti da se kuha poklopljeno 20-25 minuta.

    Bečke hrenovke narezati na ploškice, kratko zgrijati u gulašu i začiniti. Listove peršina otrgati i nasjeckati. Gulaš s krumpirom poslužiti s 1 žlicom vrhnja, posipati peršinom.

    Savjet: Vrijeme kuhanja ravna se prema vrsti krumpira: krumpir treba biti kuhan, a da se istovremeno ne raspada.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Plavac vrhunsko crno vino