Više za vas!
Gulaš s krumpirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Luka Luk
1 kom kom Žuta paprika Žuta paprika
1 kom kom Crvene paprike Crvena paprika
1 žlice žlica Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice
500 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
1 lista list Lovorova lista Lovorov list
1 - 2 žličice žličica Slatke paprike Slatka paprika
0,5 staklenke staklenka Peršina Peršin
4 kom kom Hrenovki Hrenovka
4 žlice žlica Kisela vrhnja Kiselo vrhnje

Gulaš s krumpirom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(3)

Priprema

Priprema:

Luk oguliti i narezati na kockice. Papriku oprati, izvaditi koštice, krumpir oguliti, oboje nasjeckati na veće kockice. Papriku i luk u vrućem ulju pirjati 1-2 minute dok ne postanu staklasti. Dodati koncentrat rajčice i krumpir, kratko pirjati. Doliti temeljac, posoliti, popapriti, dodati lovorov list i slatku papriku u prahu i zakuhati. Ostaviti da se kuha poklopljeno 20-25 minuta.

Bečke hrenovke narezati na ploškice, kratko zgrijati u gulašu i začiniti. Listove peršina otrgati i nasjeckati. Gulaš s krumpirom poslužiti s 1 žlicom vrhnja, posipati peršinom.

Savjet: Vrijeme kuhanja ravna se prema vrsti krumpira: krumpir treba biti kuhan, a da se istovremeno ne raspada.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Plavac vrhunsko crno vino