Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
100 g g | Crvene paprike Crvena paprika | ||
100 g g | Hamburgera Hamburger | ||
50 g g | Luka Luk | ||
Soli Sol | |||
po želji | |||
Papra Papar | |||
po želji | |||
Dimljene paprike Dimljena paprika | |||
po želji | |||
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |||
po želji | |||
500 g g | Krumpira Krumpir | ||
Lepinje Lepinja | |||
Umaka Umak | |||
po želji |
Gurmanska pljeskavica | pripremio David Skoko
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema :
Ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine. Stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu na 30 minuta.
Očistite i naribajte crvenu papriku na ribež za sir. Luk nasjeckajte na sitne kockice, a hamburger narežite na manje komade, ne veće od 1 cm.
U dubljoj posudi pomiješajte mljeveno meso s naribanom crvenom paprikom, lukom i hamburgerom. Začinite smjesu za pljeskavice po ukusu.
Rukama oblikujte pljeskavice i stavite ih peći na grill tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja.Pecite pljeskavice na srednje jakom plamenu 4-5 minuta sa svake strane prije nego budu gotove.
Ocijedite kuhani krumpir te začinite s dimljenom crvenom paprikom, soli i prelijte s manjom količinom ulja. Krumpir pecite u pećnici na najvišoj temperaturi 5 do 10 minuta, sve dok ne dobije zlatno smeđu boju na rubovima.
Gurmanske pljeskavice i pekarski krumpir poslužite uz svježe narezani luk, lepinju i umake po želji.