Više za vas!
Guščji bataci na kiselom kupusu s grožđem

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

4 kom kom Guščjih bataka Guščji batak
1 pakovanja pakovanje Kisela kupusa Kiseli kupus
1 kom kom Luka Luk
60 g g Grožđica Grožđice
1 kom kom Lovorova lista Lovorov list
40 g g Maslaca Maslac
8 kom kom Borovnice Borovnica
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
250 ml ml Bijelo vino Bijelo vino
3 žlice žlica Smeđega šećera Smeđi šećer
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
4 žličice žličica Cvjetnoga meda Cvjetni med
150 g g Grožđa Grožđe
150 g g Grožđa Grožđe

Guščji bataci na kiselom kupusu s grožđem

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:15 sati
(0)

Priprema

Priprema:

Guščje batake odmrznemo u hladnjaku. Rimski lonac namačemo u hladnoj vodi minimalno 10 minuta te osušimo. Kiseli kupus ocijedimo. Luk očistimo i izrežemo na kockice. U rimski lonac dodamo kupus, grožđice, lovor, borovice, maslac, sol, papar i šećer te promiješamo. Zalijemo sa 150 ml vina, poklopimo i stavimo u hladnu pećnicu. Temperaturu pećnice stavimo na 200 °C i pečemo 30 minuta. Batake operemo i ocijedimo. Pečemo ih u vrućem ulju cca. 4 minute sa strane na kojoj je koža. Zatim ih okrenemo i pečemo još 2 minute, dodamo sol i papar. Položimo batake na kiseli kupus te zalijemo preostalim vinom. Lonac pokrijemo i pečemo u vrućoj pećnici na 200 °C cca. 70-80 minuta. Batake premažemo medom i pečemo još 10 minuta u pećnici. Grožđe operemo i izrežemo na polovice. Pomiješamo s kiselim kupusom i kušamo. Uz ovo jelo možete servirati pire krumpir.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot, Kvalitetno bijelo vino 2016