
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Guščjih bataka Guščji batak | |
1 pakovanja pakovanje | Kisela kupusa Kiseli kupus | |
1 kom kom | Luka Luk | |
60 g g | Grožđica Grožđice | |
1 kom kom | Lovorova lista Lovorov list | |
40 g g | Maslaca Maslac | |
8 kom kom | Borovnice Borovnica | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
250 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | |
3 žlice žlica | Smeđega šećera Smeđi šećer | |
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
4 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
150 g g | Grožđa Grožđe | |
150 g g | Grožđa Grožđe |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGuščji bataci na kiselom kupusu s grožđem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Guščje batake odmrznemo u hladnjaku. Rimski lonac namačemo u hladnoj vodi minimalno 10 minuta te osušimo. Kiseli kupus ocijedimo. Luk očistimo i izrežemo na kockice. U rimski lonac dodamo kupus, grožđice, lovor, borovice, maslac, sol, papar i šećer te promiješamo. Zalijemo sa 150 ml vina, poklopimo i stavimo u hladnu pećnicu. Temperaturu pećnice stavimo na 200 °C i pečemo 30 minuta. Batake operemo i ocijedimo. Pečemo ih u vrućem ulju cca. 4 minute sa strane na kojoj je koža. Zatim ih okrenemo i pečemo još 2 minute, dodamo sol i papar. Položimo batake na kiseli kupus te zalijemo preostalim vinom. Lonac pokrijemo i pečemo u vrućoj pećnici na 200 °C cca. 70-80 minuta. Batake premažemo medom i pečemo još 10 minuta u pećnici. Grožđe operemo i izrežemo na polovice. Pomiješamo s kiselim kupusom i kušamo. Uz ovo jelo možete servirati pire krumpir.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot, Kvalitetno bijelo vino 2016