Priprema
U glatko brašno dodamo vodu, maslinovo ulje i kvasac. Razradimo i posolimo te zamijesimo u glatko tijesto, koje pokrijemo i pustimo ga da se diže.
Pureća prsa narežemo na odreske, začinimo ih mješavinom začina za piletinu, poškropimo maslinovim uljem, lagano posolimo i utrljamo začine u meso. Stavimo ga peći na roštilj da poprimi grill šare, okrenemo i ispečemo sočno.
Čvrsti jogurt stavimo u zdjelicu. Operemo limun i naribamo malo korice u jogurt. Dodamo i par kapi soka limuna, poškropimo maslinovim uljem. Nasjeckamo češnjak i dodamo u jogurt.
Povrće operemo. Krastavac salatar naribamo na grubu stranu ribeža i lagano posolimo. Pustimo da kratko odstoji i protisnemo kroz prste da izađe višak tekućine iz krastavca. Ocijeđeni krastavac dodamo jogurtu, popaprimo i promiješamo da dobijemo Tzatziki.
Papriku narežemo na trakice, mladi luk također. Rotkvicu narežemo na ploške, a rajčici odvojimo srce od mesa i meso narežemo na trakice. Čili narežemo na kolutiće.
Tijesto razdvojimo na 4 dijela, razvaljamo rukama ili valjkom u malu pogaču. Stavimo ju na grill. Malo maslinovog ulja pomiješamo sa suhim ružmarinom i origanom. Kistom premazujemo nan pogaču za vrijeme pečenja.
Meso prije serviranja narežemo na trakice. Pogaču premažemo Tzatziki dipom, dodamo trakice povrća i mesa, posipamo načupkanom mentom i poškropimo s par kapi maslinovog ulja.