Više za vas!
Hamburger sa grilla by Pregacha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 žličice žličica Papra Papar
800 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
10 g g Senfa Senf
6 kom kom Peciva za hamburger Pecivo za hamburger
Povrća Povrće
(po želji (rajčice, krastavci, luk, zelena salata))
12 režnja režanj Slanina Slanina

Umak

Ljute paprike Ljuta paprika
(po želji)
Kečapa Kečap
(po želji)
Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Češnjaka Češnjak
(po želji)

Hamburger sa grilla by Pregacha

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(30)

Priprema

Postupak:

Najprije pripremite meso, tako što ćete ga pomiješati sa senfom i paprom jako kratko (tek da se poveže) i ostavite u hladnjaku dok pripremate vatru za grill. Kada je vatra spremna, od mesa oblikujte pljeskavice, debele oko 2 cm. Neka budu malo većeg promjera od peciva, jer će se skupiti prilikom grillanja i lagano ih posolite. Sredinu mesa pritisnite prstima, kako bi nastalo udubljenje, što će pomoći mesu da se ravnomjerno peče, ostane sočno i da se ne skupi puno. Iako većinu mesa za grill vadimo iz hladnjaka dosta prije grillanja, jer je najbolje da dosegne približno sobnu temperaturu, pljeskavice je najbolje držati u hladnjaku do samog pečenja.

Grill dobro namastite, pa stavite pljeskavice na pečenje. I ne biste ih trebali puno dirati na grillu jer tako gubi sočnost i postat će tvrd. Ukoliko imate poklopac na grillu, poklopite jer ćete time ubrzati proces pečenja. Nakon 4, 5 minuta okrenite i pecite na drugoj strani opet do željene zapečenosti. Nakon pečenja meso ostavite 5 minuta da odmori, a vi na grillu prepecite svako pecivo koje ste prerezali na pola, kao i pancetu. Kada je sve spremno, slažite hamburgere po želji i ukusu. Ja sam na donji dio peciva stavila zelenu salatu koju sam posula bijelim umakom. Stavila sam pljeskavicu, tanki kolut rajčice i par krastavaca, malo luka. Posula sam umakom od kečapa, stavila fetu hrskave slanine i poklopila drugom polovicom peciva. Poslužila sam uz krumpir izrezan na tanke šnite, posoljen i posut mljevenom paprikom te poprskan maslinovim uljem. Pekla sam ga u pećnici dok nije postao hrskav.