Hamburger sa grilla by Pregacha

Hamburger sa grilla by Pregacha image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

6 osoba
    • 1   žličica papar
    • 800   g mljevenoga mesa
    • 10   g senfa
    • 6   kom peciva za hamburger
    •   povrća po želji (rajčice, krastavci, luk, zelena salata)
    • 12   režnja slanine
  • Umak

    •   ljute paprike po želji
    •   kečapa po želji
    •   kisela vrhnja po želji
    •   soli po želji
    •   češnjaka po želji

Priprema

    Postupak:

    Najprije pripremite meso, tako što ćete ga pomiješati sa senfom i paprom jako kratko (tek da se poveže) i ostavite u hladnjaku dok pripremate vatru za grill. Kada je vatra spremna, od mesa oblikujte pljeskavice, debele oko 2 cm. Neka budu malo većeg promjera od peciva, jer će se skupiti prilikom grillanja i lagano ih posolite. Sredinu mesa pritisnite prstima, kako bi nastalo udubljenje, što će pomoći mesu da se ravnomjerno peče, ostane sočno i da se ne skupi puno. Iako većinu mesa za grill vadimo iz hladnjaka dosta prije grillanja, jer je najbolje da dosegne približno sobnu temperaturu, pljeskavice je najbolje držati u hladnjaku do samog pečenja.

    Grill dobro namastite, pa stavite pljeskavice na pečenje. I ne biste ih trebali puno dirati na grillu jer tako gubi sočnost i postat će tvrd. Ukoliko imate poklopac na grillu, poklopite jer ćete time ubrzati proces pečenja. Nakon 4, 5 minuta okrenite i pecite na drugoj strani opet do željene zapečenosti. Nakon pečenja meso ostavite 5 minuta da odmori, a vi na grillu prepecite svako pecivo koje ste prerezali na pola, kao i pancetu. Kada je sve spremno, slažite hamburgere po želji i ukusu. Ja sam na donji dio peciva stavila zelenu salatu koju sam posula bijelim umakom. Stavila sam pljeskavicu, tanki kolut rajčice i par krastavaca, malo luka. Posula sam umakom od kečapa, stavila fetu hrskave slanine i poklopila drugom polovicom peciva. Poslužila sam uz krumpir izrezan na tanke šnite, posoljen i posut mljevenom paprikom te poprskan maslinovim uljem. Pekla sam ga u pećnici dok nije postao hrskav.