
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 žličice žličica | Papra Papar | ||
800 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
10 g g | Senfa Senf | ||
6 kom kom | Peciva za hamburger Pecivo za hamburger | ||
Povrća
Povrće (po želji (rajčice, krastavci, luk, zelena salata)) | |||
12 režnja režanj | Slanina Slanina |
Umak
Ljute paprike
Ljuta paprika (po želji) | |||
Kečapa
Kečap (po želji) | |||
Kisela vrhnja
Kiselo vrhnje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Češnjaka
Češnjak (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listHamburger sa grilla by Pregacha
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Postupak:
Najprije pripremite meso, tako što ćete ga pomiješati sa senfom i paprom jako kratko (tek da se poveže) i ostavite u hladnjaku dok pripremate vatru za grill. Kada je vatra spremna, od mesa oblikujte pljeskavice, debele oko 2 cm. Neka budu malo većeg promjera od peciva, jer će se skupiti prilikom grillanja i lagano ih posolite. Sredinu mesa pritisnite prstima, kako bi nastalo udubljenje, što će pomoći mesu da se ravnomjerno peče, ostane sočno i da se ne skupi puno. Iako većinu mesa za grill vadimo iz hladnjaka dosta prije grillanja, jer je najbolje da dosegne približno sobnu temperaturu, pljeskavice je najbolje držati u hladnjaku do samog pečenja.
Grill dobro namastite, pa stavite pljeskavice na pečenje. I ne biste ih trebali puno dirati na grillu jer tako gubi sočnost i postat će tvrd. Ukoliko imate poklopac na grillu, poklopite jer ćete time ubrzati proces pečenja. Nakon 4, 5 minuta okrenite i pecite na drugoj strani opet do željene zapečenosti. Nakon pečenja meso ostavite 5 minuta da odmori, a vi na grillu prepecite svako pecivo koje ste prerezali na pola, kao i pancetu. Kada je sve spremno, slažite hamburgere po želji i ukusu. Ja sam na donji dio peciva stavila zelenu salatu koju sam posula bijelim umakom. Stavila sam pljeskavicu, tanki kolut rajčice i par krastavaca, malo luka. Posula sam umakom od kečapa, stavila fetu hrskave slanine i poklopila drugom polovicom peciva. Poslužila sam uz krumpir izrezan na tanke šnite, posoljen i posut mljevenom paprikom te poprskan maslinovim uljem. Pekla sam ga u pećnici dok nije postao hrskav.