
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Maslaca
Maslac (otopljen) | |
675 g g | Milerama Mileram | |
250 g g | Šećera Šećer | |
250 g g | Shortbread keksa Shortbread keks | |
2 žličice žličica | Ekstrakata vanilije Ekstrakt vanilije | |
2 žličice žličica | Irskog krem likera Irski krem liker | |
3 kom kom | Jaja Jaje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIrski Cheesecake
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Sastojci
Za koru:
• 250 g smrvljenog Shortbread keksa
• 250 g otopljenog maslaca
Za nadjev:
• 675 g svježeg sira
• 250 g šećera
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 2 žličice irskog krem likera
• 3 jaja
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 170°C. Smrvljeni keks pomiješan s maslacem dobro utisnuti u okrugli kalup.
Podlogu peći pet minuta u pećnici dok ne poprimi zlatnožutu boju.
Dok se podloga hladi, pripremiti nadjev tako da se mikserom umute sir i šećer dok se ne dobije glatka smjesa. Nastaviti mutiti dodavajući jaja, jedno po jedno. Zatim dodati ekstrakt vanilije. Na kraju dodati krem liker. Nadjev preliti preko podloge i peći 60 min na srednjoj rešetci. Po želji, ohlađeni cheesecake ukrasiti svježim bobičastim voćem.