Irski Cheesecake

Irski Cheesecake
Težina pripremeLagano
Kuhanje60 min

Priprema

    Sastojci

    Za koru:

    • 250 g smrvljenog Shortbread keksa

    • 250 g otopljenog maslaca

    Za nadjev:

    • 675 g svježeg sira

    • 250 g šećera

    • 2 žličice ekstrakta vanilije

    • 2 žličice irskog krem likera

    • 3 jaja

    Priprema:

    Zagrijati pećnicu na 170°C. Smrvljeni keks pomiješan s maslacem dobro utisnuti u okrugli kalup.

    Podlogu peći pet minuta u pećnici dok ne poprimi zlatnožutu boju.

    Dok se podloga hladi, pripremiti nadjev tako da se mikserom umute sir i šećer dok se ne dobije glatka smjesa. Nastaviti mutiti dodavajući jaja, jedno po jedno. Zatim dodati ekstrakt vanilije. Na kraju dodati krem liker. Nadjev preliti preko podloge i peći 60 min na srednjoj rešetci. Po želji, ohlađeni cheesecake ukrasiti svježim bobičastim voćem.