Irski Cheesecake

Irski Cheesecake image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    • 250   g maslaca otopljen
    • 675   g milerama
    • 250   g šećera
    • 250   g shortbread keksa
    • 2   žličice ekstrakata vanilije
    • 2   žličice irskog krem likera
    • 3   kom jaja

Priprema

    Sastojci

    Za koru:

    • 250 g smrvljenog Shortbread keksa

    • 250 g otopljenog maslaca

    Za nadjev:

    • 675 g svježeg sira

    • 250 g šećera

    • 2 žličice ekstrakta vanilije

    • 2 žličice irskog krem likera

    • 3 jaja

    Priprema:

    Zagrijati pećnicu na 170°C. Smrvljeni keks pomiješan s maslacem dobro utisnuti u okrugli kalup.

    Podlogu peći pet minuta u pećnici dok ne poprimi zlatnožutu boju.

    Dok se podloga hladi, pripremiti nadjev tako da se mikserom umute sir i šećer dok se ne dobije glatka smjesa. Nastaviti mutiti dodavajući jaja, jedno po jedno. Zatim dodati ekstrakt vanilije. Na kraju dodati krem liker. Nadjev preliti preko podloge i peći 60 min na srednjoj rešetci. Po želji, ohlađeni cheesecake ukrasiti svježim bobičastim voćem.

Oznake