
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Maslaca
Maslac (otopljen) | ||
675 g g | Milerama Mileram | ||
250 g g | Šećera Šećer | ||
250 g g | Shortbread keksa Shortbread keks | ||
2 žličice žličica | Ekstrakata vanilije Ekstrakt vanilije | ||
2 žličice žličica | Irskog krem likera Irski krem liker | ||
3 kom kom | Jaja Jaje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listIrski Cheesecake
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Sastojci
Za koru:
• 250 g smrvljenog Shortbread keksa
• 250 g otopljenog maslaca
Za nadjev:
• 675 g svježeg sira
• 250 g šećera
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 2 žličice irskog krem likera
• 3 jaja
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 170°C. Smrvljeni keks pomiješan s maslacem dobro utisnuti u okrugli kalup.
Podlogu peći pet minuta u pećnici dok ne poprimi zlatnožutu boju.
Dok se podloga hladi, pripremiti nadjev tako da se mikserom umute sir i šećer dok se ne dobije glatka smjesa. Nastaviti mutiti dodavajući jaja, jedno po jedno. Zatim dodati ekstrakt vanilije. Na kraju dodati krem liker. Nadjev preliti preko podloge i peći 60 min na srednjoj rešetci. Po želji, ohlađeni cheesecake ukrasiti svježim bobičastim voćem.