Više za vas!
Irski Cheesecake

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 g g Maslaca Maslac
(otopljen)
675 g g Milerama Mileram
250 g g Šećera Šećer
250 g g Shortbread keksa Shortbread keks
2 žličice žličica Ekstrakata vanilije Ekstrakt vanilije
2 žličice žličica Irskog krem likera Irski krem liker
3 kom kom Jaja Jaje

Irski Cheesecake

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(11)

Priprema

Sastojci

Za koru:

• 250 g smrvljenog Shortbread keksa

• 250 g otopljenog maslaca

Za nadjev:

• 675 g svježeg sira

• 250 g šećera

• 2 žličice ekstrakta vanilije

• 2 žličice irskog krem likera

• 3 jaja

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 170°C. Smrvljeni keks pomiješan s maslacem dobro utisnuti u okrugli kalup.

Podlogu peći pet minuta u pećnici dok ne poprimi zlatnožutu boju.

Dok se podloga hladi, pripremiti nadjev tako da se mikserom umute sir i šećer dok se ne dobije glatka smjesa. Nastaviti mutiti dodavajući jaja, jedno po jedno. Zatim dodati ekstrakt vanilije. Na kraju dodati krem liker. Nadjev preliti preko podloge i peći 60 min na srednjoj rešetci. Po želji, ohlađeni cheesecake ukrasiti svježim bobičastim voćem.

Tagovi

Deserti