Priprema
Sastojci
Za koru:
• 250 g smrvljenog Shortbread keksa
• 250 g otopljenog maslaca
Za nadjev:
• 675 g svježeg sira
• 250 g šećera
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 2 žličice irskog krem likera
• 3 jaja
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 170°C. Smrvljeni keks pomiješan s maslacem dobro utisnuti u okrugli kalup.
Podlogu peći pet minuta u pećnici dok ne poprimi zlatnožutu boju.
Dok se podloga hladi, pripremiti nadjev tako da se mikserom umute sir i šećer dok se ne dobije glatka smjesa. Nastaviti mutiti dodavajući jaja, jedno po jedno. Zatim dodati ekstrakt vanilije. Na kraju dodati krem liker. Nadjev preliti preko podloge i peći 60 min na srednjoj rešetci. Po želji, ohlađeni cheesecake ukrasiti svježim bobičastim voćem.