Više za vas!
Janjeći kotleti s pireom od celera | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kg kg Janjećih kotleta Janjeći kotlet
500 g g Celera Celer
(korijen)
1 L L Mlijeka Mlijeko
500 g g Šparoge Šparoga
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)

Janjeći kotleti s pireom od celera | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(8)

Priprema

Priprema:

Ogulite celer od kore i narežite ga na manje komade. Celer kuhajte na laganom plamenu u posoljenom mlijeku 25-30 minuta od kada mlijeko proključa.

Skuhani celer usitnite u električnoj sjeckalici uz dodavanje malo maslaca i mlijeka u kojem se kuhao. Celer nastavite blendati dok ne dobijete željenu teksturu pirea.

Janjeće kotlete pecite na vrućoj grill tavi na par žlica maslinovog ulja. Po strani janjećeg kotleta, ali i ovisno o jačini s kojom ih želite pripremiti, bit će dovoljno 4-5 minuta pečenja. Kada su kotleti pečeni začinite ih po ukusu sa soli i paprom.

Za vrijeme pečenja janjetine, sa strane u dubokom loncu stavite kuhati šparoge u kipuću vodu. Šparogama će trebati oko 8 minuta da budu kuhane tako da će biti istovremeno gotove kada i janjeći kotleti.

Janjeće kotlete poslužite odmah dok su vrući, uz pire od celera i šparoge.