
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
2 kom kom | Luka Luk | ||
2 konzerve konzerva | Inćuna Inćuni | ||
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
Masti
Mast (za kalup) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
200 g g | Šlaga Šlag | ||
3 žlice žlica | Brašna Brašno |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJanssons frestelse (Janssonovo iskušenje, nabujak od krumpira)
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk oguliti i sitno nasjeckati. Pirjati u žlici vrućeg maslaca dok ne postane staklasto.
Inćune ocijediti, tekućinu skupiti. Ribe narezati na male komade (provjeriti udio soli). Krumpir oguliti i grubo naribati. 1/3 staviti u namašćen kalup za nabujak, poprskati s 2-3 žlice tekućine od inćuna, popapriti, a po potrebi i lagano posoliti. Po tome raspodijeliti polovicu inćuna i luka, postupak ponoviti, potom završiti s preostalim krumpirom.
Preliti sa 150 ml vrhnja. Posipati brašnom za valjanje, dodati maslac narezan na tanke ploškice i peći 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C. Preliti ostatkom vrhnja i peći još 25-30 minuta dok ne postane hrskavo. K tome ide miješana salata.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Malvazija Istarska kvalitetno bijelo vino