
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
2 kom kom | Luka Luk | |
2 konzerve konzerva | Inćuna Inćuni | |
1 kg kg | Krumpira Krumpir | |
Masti
Mast (za kalup) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
200 g g | Šlaga Šlag | |
3 žlice žlica | Brašna Brašno |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJanssons frestelse (Janssonovo iskušenje, nabujak od krumpira)
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk oguliti i sitno nasjeckati. Pirjati u žlici vrućeg maslaca dok ne postane staklasto.
Inćune ocijediti, tekućinu skupiti. Ribe narezati na male komade (provjeriti udio soli). Krumpir oguliti i grubo naribati. 1/3 staviti u namašćen kalup za nabujak, poprskati s 2-3 žlice tekućine od inćuna, popapriti, a po potrebi i lagano posoliti. Po tome raspodijeliti polovicu inćuna i luka, postupak ponoviti, potom završiti s preostalim krumpirom.
Preliti sa 150 ml vrhnja. Posipati brašnom za valjanje, dodati maslac narezan na tanke ploškice i peći 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C. Preliti ostatkom vrhnja i peći još 25-30 minuta dok ne postane hrskavo. K tome ide miješana salata.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Malvazija Istarska kvalitetno bijelo vino