Više za vas!
Janssons frestelse (Janssonovo iskušenje, nabujak od krumpira)

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

3 žlice žlica Maslaca Maslac
2 kom kom Luka Luk
2 konzerve konzerva Inćuna Inćuni
1 kg kg Krumpira Krumpir
Masti Mast
(za kalup)
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
200 g g Šlaga Šlag
3 žlice žlica Brašna Brašno

Janssons frestelse (Janssonovo iskušenje, nabujak od krumpira)

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:15 sati
(2)

Priprema

Priprema:

Luk oguliti i sitno nasjeckati. Pirjati u žlici vrućeg maslaca dok ne postane staklasto.

Inćune ocijediti, tekućinu skupiti. Ribe narezati na male komade (provjeriti udio soli). Krumpir oguliti i grubo naribati. 1/3 staviti u namašćen kalup za nabujak, poprskati s 2-3 žlice tekućine od inćuna, popapriti, a po potrebi i lagano posoliti. Po tome raspodijeliti polovicu inćuna i luka, postupak ponoviti, potom završiti s preostalim krumpirom.

Preliti sa 150 ml vrhnja. Posipati brašnom za valjanje, dodati maslac narezan na tanke ploškice i peći 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C. Preliti ostatkom vrhnja i peći još 25-30 minuta dok ne postane hrskavo. K tome ide miješana salata.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Malvazija Istarska kvalitetno bijelo vino