Više za vas!
Jesenski povrtni lonac s pestom od peršina

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

300 g g Celera Celer
0,5 kom kom Hokaido tikvi Hokaido tikva
250 g g Mrkve Mrkva
1 kom kom Luka Luk
600 g g Brokule Brokula
5 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
1,2 L L Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
30 g g Badema Badem
1 žličice žličica Mažurana Mažuran
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 lonca lonac Peršina Peršin
0,25 kom kom Limunovog soka Limunov sok
100 g g Fusilla Fusilli
0,25 kom kom Limunova korice Limunova korica
2 kom kom Poriluka Poriluk

Jesenski povrtni lonac s pestom od peršina

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(1)

Priprema

Priprema:

Tikvu, celer, mrkvu i luk oguliti, iz tikve izvaditi koštice i vlakna u sredini. Luk nasjeckati sitno, a ostalo povrće krupno. Poriluk oprati i narezati na debele kolute. Brokulu oprati, razdijeliti na cvjetiće, stabljiku oguliti i narezati na krupne kocke.

Tikvu, celer, mrkvu, luk, poriluk i stabljiku brokule pirjati na 1 žlici vrućeg ulja. Zaliti vrućim temeljcem, začiniti solju, paprom, mažuranom i koricom limuna te kuhati do vrenja. Kuhati dalje još 10 minuta na laganoj vatri. Dodati cvjetiće brokule i tjesteninu i lagano kuhati još 8-10 minuta.

U međuvremenu nasjeckati bademe i propržiti u tavi bez masnoće. Otkinuti listiće peršina, smiksati s ostatkom ulja. Češnjak oguliti i istisnuti u to, dodati sol i malo limunovog soka. Pesto umiješati u juhu i po potrebi začiniti.