Jesenski povrtni lonac s pestom od peršina

Jesenski povrtni lonac s pestom od peršina image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

6 porcije
    • 300   g celera
    • 0,5   kom hokaido tikvi
    • 250   g mrkve
    • 1   kom luk
    • 600   g brokule
    • 5   žlice maslinova ulja
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 1,2   l povrtnoga temeljaca
    • 30   g badema
    • 1   žličica mažuran
    • 1   češanj češnjak
    • 1   lonac peršin
    • 0,25   kom limunovog soka
    • 100   g fusilla
    • 0,25   kom limunova korice
    • 2   kom poriluka

Priprema

    Priprema:

    Tikvu, celer, mrkvu i luk oguliti, iz tikve izvaditi koštice i vlakna u sredini. Luk nasjeckati sitno, a ostalo povrće krupno. Poriluk oprati i narezati na debele kolute. Brokulu oprati, razdijeliti na cvjetiće, stabljiku oguliti i narezati na krupne kocke.

    Tikvu, celer, mrkvu, luk, poriluk i stabljiku brokule pirjati na 1 žlici vrućeg ulja. Zaliti vrućim temeljcem, začiniti solju, paprom, mažuranom i koricom limuna te kuhati do vrenja. Kuhati dalje još 10 minuta na laganoj vatri. Dodati cvjetiće brokule i tjesteninu i lagano kuhati još 8-10 minuta.

    U međuvremenu nasjeckati bademe i propržiti u tavi bez masnoće. Otkinuti listiće peršina, smiksati s ostatkom ulja. Češnjak oguliti i istisnuti u to, dodati sol i malo limunovog soka. Pesto umiješati u juhu i po potrebi začiniti.

Oznake