
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
300 g g | Celera Celer | ||
0,5 kom kom | Hokaido tikvi Hokaido tikva | ||
250 g g | Mrkve Mrkva | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
600 g g | Brokule Brokula | ||
5 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
1,2 L L | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
30 g g | Badema Badem | ||
1 žličice žličica | Mažurana Mažuran | ||
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 lonca lonac | Peršina Peršin | ||
0,25 kom kom | Limunovog soka Limunov sok | ||
100 g g | Fusilla Fusilli | ||
0,25 kom kom | Limunova korice Limunova korica | ||
2 kom kom | Poriluka Poriluk |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJesenski povrtni lonac s pestom od peršina
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Tikvu, celer, mrkvu i luk oguliti, iz tikve izvaditi koštice i vlakna u sredini. Luk nasjeckati sitno, a ostalo povrće krupno. Poriluk oprati i narezati na debele kolute. Brokulu oprati, razdijeliti na cvjetiće, stabljiku oguliti i narezati na krupne kocke.
Tikvu, celer, mrkvu, luk, poriluk i stabljiku brokule pirjati na 1 žlici vrućeg ulja. Zaliti vrućim temeljcem, začiniti solju, paprom, mažuranom i koricom limuna te kuhati do vrenja. Kuhati dalje još 10 minuta na laganoj vatri. Dodati cvjetiće brokule i tjesteninu i lagano kuhati još 8-10 minuta.
U međuvremenu nasjeckati bademe i propržiti u tavi bez masnoće. Otkinuti listiće peršina, smiksati s ostatkom ulja. Češnjak oguliti i istisnuti u to, dodati sol i malo limunovog soka. Pesto umiješati u juhu i po potrebi začiniti.