Više za vas!
Jesenski tiramisu sa šljivama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Šljive Šljiva
50 ml ml Crnoga vina Crno vino
120 g g Smeđega šećera Smeđi šećer
0,5 kom kom Limuna Limun
2 - 3 žlice žlica Amaretta Amaretto
1 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
500 g g Milerama Mileram
(40 %)
100 g g Šlaga Šlag
100 g g Piškota Piškote
2 žlice žlica Badema u listićima Badem u listićima

Jesenski tiramisu sa šljivama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:

Šljive oprati, raspoloviti, odstraniti koštice i narezati na trakice. Lagano kuhati oko 5 minuta s crvenim vinom i 60 g šećera. Limun oprati u vrućoj vodi, koricu oguliti na trakice i iscijediti sok. U šljive dodati trakice limunove kore, 1-2 žličice soka od limuna i Amaretto. Ostaviti da se ohladi.

Svježi sir pomiješati s preostalim šećerom i vanilin šećerom. Vrhnje istući u čvrsti šlag i pažljivo dodati siru. Piškote poslagati u pravokutni kalup, po njima rasporediti šljive s tekućinom. Premazati kremom sa sirom, tiramisu pokriti i staviti u hladnjak najmanje na sat vremena.

Listiće badema lagano propržiti u tavi bez masnoće, ostaviti da se ohlade. Prije posluživanja tiramisu posuti listićima badema.

Tagovi

Deserti