Jesenski tiramisu sa šljivama

Jesenski tiramisu sa šljivama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

6 porcije
    • 500   g šljive
    • 50   ml crnoga vina
    • 120   g smeđega šećera
    • 0,5   kom limuna
    • 2   - 3   žlice amaretta
    • 1   pakovanje vanilin šećer
    • 500   g milerama 40 %
    • 100   g šlaga
    • 100   g piškota
    • 2   žlice badema u listićima

Priprema

    Priprema:

    Šljive oprati, raspoloviti, odstraniti koštice i narezati na trakice. Lagano kuhati oko 5 minuta s crvenim vinom i 60 g šećera. Limun oprati u vrućoj vodi, koricu oguliti na trakice i iscijediti sok. U šljive dodati trakice limunove kore, 1-2 žličice soka od limuna i Amaretto. Ostaviti da se ohladi.

    Svježi sir pomiješati s preostalim šećerom i vanilin šećerom. Vrhnje istući u čvrsti šlag i pažljivo dodati siru. Piškote poslagati u pravokutni kalup, po njima rasporediti šljive s tekućinom. Premazati kremom sa sirom, tiramisu pokriti i staviti u hladnjak najmanje na sat vremena.

    Listiće badema lagano propržiti u tavi bez masnoće, ostaviti da se ohlade. Prije posluživanja tiramisu posuti listićima badema.

Oznake