
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Šljive Šljiva | ||
50 ml ml | Crnoga vina Crno vino | ||
120 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
0,5 kom kom | Limuna Limun | ||
2 -3 žlice žlica | Amaretta Amaretto | ||
1 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
500 g g | Milerama
Mileram (40 %) | ||
100 g g | Šlaga Šlag | ||
100 g g | Piškota Piškote | ||
2 žlice žlica | Badema u listićima Badem u listićima |
Jesenski tiramisu sa šljivama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Šljive oprati, raspoloviti, odstraniti koštice i narezati na trakice. Lagano kuhati oko 5 minuta s crvenim vinom i 60 g šećera. Limun oprati u vrućoj vodi, koricu oguliti na trakice i iscijediti sok. U šljive dodati trakice limunove kore, 1-2 žličice soka od limuna i Amaretto. Ostaviti da se ohladi.
Svježi sir pomiješati s preostalim šećerom i vanilin šećerom. Vrhnje istući u čvrsti šlag i pažljivo dodati siru. Piškote poslagati u pravokutni kalup, po njima rasporediti šljive s tekućinom. Premazati kremom sa sirom, tiramisu pokriti i staviti u hladnjak najmanje na sat vremena.
Listiće badema lagano propržiti u tavi bez masnoće, ostaviti da se ohlade. Prije posluživanja tiramisu posuti listićima badema.