
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Šljive Šljiva | ||
50 ml ml | Crnoga vina Crno vino | ||
120 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
0,5 kom kom | Limuna Limun | ||
2 - 3 žlice žlica | Amaretta Amaretto | ||
1 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
500 g g | Milerama
Mileram (40 %) | ||
100 g g | Šlaga Šlag | ||
100 g g | Piškota Piškote | ||
2 žlice žlica | Badema u listićima Badem u listićima |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJesenski tiramisu sa šljivama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Šljive oprati, raspoloviti, odstraniti koštice i narezati na trakice. Lagano kuhati oko 5 minuta s crvenim vinom i 60 g šećera. Limun oprati u vrućoj vodi, koricu oguliti na trakice i iscijediti sok. U šljive dodati trakice limunove kore, 1-2 žličice soka od limuna i Amaretto. Ostaviti da se ohladi.
Svježi sir pomiješati s preostalim šećerom i vanilin šećerom. Vrhnje istući u čvrsti šlag i pažljivo dodati siru. Piškote poslagati u pravokutni kalup, po njima rasporediti šljive s tekućinom. Premazati kremom sa sirom, tiramisu pokriti i staviti u hladnjak najmanje na sat vremena.
Listiće badema lagano propržiti u tavi bez masnoće, ostaviti da se ohlade. Prije posluživanja tiramisu posuti listićima badema.