Više za vas!
Jesensko zimska juha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Bundeve Bundeva
1 kom kom Krumpira Krumpir
Češnjaka Češnjak
(po želji)
Luka Luk
(po želji)
1 L L Mlijeka bez laktoze Mlijeko bez laktoze
1 prstohvata prstohvat Papra Papar
1 žličice žličica Soli Sol
1 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Orašastih plodova Orašasti plodovi
(po želji)
Šipka Šipak
(po želji)
Mente Menta
(po želji)

Jesensko zimska juha

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(2)

Priprema

Priprema:

Luk i češnjak nasjeckati te pustiti da se prodinsta na malo maslinovog ulja. Narezati tikvu i krumpir na kockice te dodati luku. Malo prodinstati te zaliti litrom mlijeka ili vrućom vodom.

Pustiti da se kuha dok ne omekša. Pred kraj dodati sol i ostale začine te pustiti još par minuta. Štapnim mikserom ili u blenderu izmiksati povrće da se dobije gusta smjesa odnosno juha.

Prije nego što se sve smiksa odvojite vodu u kojoj se povrće kuhalo te naknadno dodavajte za željenu gustoću.

Na samom kraju prije serviranja na tavi lagano prepržite orašate plodove ili suncokretove sjemenke po želji te posipajte juhu.

Topla preporuka je dodati još i list, dva listića mente ili limunske trave te malo nara odnosno šipka.

Po receptu Ivane Kujundžije