
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
1 kg kg | Luka Luk | ||
0,5 stručka stručak | Timijan Timijan | ||
3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
0,5 -1 žlice žlica | Kima Kim | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
200 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | ||
1 L L | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
80 g g | Slanina Slanina |
Juha od luka sa šljivama u slanini
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk oguliti i narezati na kriške širine oko 2 cm. Pirjati na vrućem maslacu i 1 žlici suncokretovog ulja dok luk ne postane staklast. Otrgnuti listiće timijana, dodati zajedno s kuminom pa začiniti solju i paprom. Uliti vino i povrtni temeljac pa kuhati do vrenja. Zatim kuhati na laganoj vatri 30 minuta.
Ploške slanine prerezati na pola, svakom polovicom omotati po jednu suhu šljivu. Na ostatku vrućeg ulja zapeći sa svih strana i nabosti na čačkalice. Juhu dobro začiniti i odozgo staviti umotane šljive.
Savjet: Koristite li velike glavice luka, brže ćete ih oguliti i narezati.