Više za vas!
Juha od luka sa šljivama u slanini

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

Juha od luka sa šljivama u slanini

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

0 min
(1)

Priprema

Priprema:

Luk oguliti i narezati na kriške širine oko 2 cm. Pirjati na vrućem maslacu i 1 žlici suncokretovog ulja dok luk ne postane staklast. Otrgnuti listiće timijana, dodati zajedno s kuminom pa začiniti solju i paprom. Uliti vino i povrtni temeljac pa kuhati do vrenja. Zatim kuhati na laganoj vatri 30 minuta.

Ploške slanine prerezati na pola, svakom polovicom omotati po jednu suhu šljivu. Na ostatku vrućeg ulja zapeći sa svih strana i nabosti na čačkalice. Juhu dobro začiniti i odozgo staviti umotane šljive.

Savjet: Koristite li velike glavice luka, brže ćete ih oguliti i narezati.