Juha od pečene cvjetače i češnjaka s mrkvom i Pesto s tartufima

Juha od pečene cvjetače i češnjaka s mrkvom  i Pesto s tartufima image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 porcije
    • 1   kom cvjetača
    • 1   češanj češnjak
    • 1   kom poriluk
    • 2   kom mrkve
    • 700   ml mesnog temeljaca
    • 100   ml vrhnja za kuhanje
    • 1   prstohvat sol
    • 50   ml maslinova ulja
    • 1   žličica timijan
    • 1   prstohvat papar
    • 4   žličice pesta od tartufa

Priprema

    Pećnicu zagrijemo do temperature od 200 stupnjeva. Iz unutrašnjosti cvjetače režemo male cvjetove. Češanj češnjaka ogulimo. Cvjetaču i češanj češnjaka stavljamo u veliku posudu, dodajemo polovicu maslinovog ulja, sol, papar i sve skupa dobro miješamo.

    Povrće premiještamo u vatrostalnu posudu i pečemo oko 30 minuta svako malo miješajući.

    U međuvremenu u loncu zakuhamo temeljac. Ogulimo mrkvu i poriluk, režemo na kolutiće i stavljamo u lonac s temeljcem. Kuhamo oko 10 minuta.

    Juhi dodajemo pečeno povrće i kuhamo još oko 10 minuta. Kad sve povrće bude meko, juhu miksamo uz pomoć blendera dok se ne stvori glatka krema.

    Ako je juha prerijetka, kuhamo ju još trenutak, sve dok se tekućina ne smanji. Kad juha dobije konzistenciju guste kreme, skidamo ju s vatre i dodajemo vrhnje. Možemo ju začiniti po želji dodajući sol i papar.

    Serviranje

    Juhu stavljamo na tanjure, a svaku porciju ukrasimo s 1 žličicom pesta od tartufa te s nekoliko kapi maslinovog ulja.