
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Cvjetače Cvjetača | ||
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Poriluka Poriluk | ||
2 kom kom | Mrkve Mrkva | ||
700 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | ||
100 ml ml | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | ||
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | ||
50 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
1 žličice žličica | Timijan Timijan | ||
1 prstohvata prstohvat | Papra Papar | ||
4 žličice žličica | Pesta od tartufa Pesto od tartufa |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJuha od pečene cvjetače i češnjaka s mrkvom i Pesto s tartufima
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Pećnicu zagrijemo do temperature od 200 stupnjeva. Iz unutrašnjosti cvjetače režemo male cvjetove. Češanj češnjaka ogulimo. Cvjetaču i češanj češnjaka stavljamo u veliku posudu, dodajemo polovicu maslinovog ulja, sol, papar i sve skupa dobro miješamo.
Povrće premiještamo u vatrostalnu posudu i pečemo oko 30 minuta svako malo miješajući.
U međuvremenu u loncu zakuhamo temeljac. Ogulimo mrkvu i poriluk, režemo na kolutiće i stavljamo u lonac s temeljcem. Kuhamo oko 10 minuta.
Juhi dodajemo pečeno povrće i kuhamo još oko 10 minuta. Kad sve povrće bude meko, juhu miksamo uz pomoć blendera dok se ne stvori glatka krema.
Ako je juha prerijetka, kuhamo ju još trenutak, sve dok se tekućina ne smanji. Kad juha dobije konzistenciju guste kreme, skidamo ju s vatre i dodajemo vrhnje. Možemo ju začiniti po želji dodajući sol i papar.
Serviranje
Juhu stavljamo na tanjure, a svaku porciju ukrasimo s 1 žličicom pesta od tartufa te s nekoliko kapi maslinovog ulja.