Više za vas!
Juha od pečene cvjetače i češnjaka s mrkvom  i Pesto s tartufima

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Cvjetače Cvjetača
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Poriluka Poriluk
2 kom kom Mrkve Mrkva
700 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
100 ml ml Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
50 ml ml Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 žličice žličica Timijan Timijan
1 prstohvata prstohvat Papra Papar
4 žličice žličica Pesta od tartufa Pesto od tartufa

Juha od pečene cvjetače i češnjaka s mrkvom i Pesto s tartufima

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(3)

Priprema

Pećnicu zagrijemo do temperature od 200 stupnjeva. Iz unutrašnjosti cvjetače režemo male cvjetove. Češanj češnjaka ogulimo. Cvjetaču i češanj češnjaka stavljamo u veliku posudu, dodajemo polovicu maslinovog ulja, sol, papar i sve skupa dobro miješamo.

Povrće premiještamo u vatrostalnu posudu i pečemo oko 30 minuta svako malo miješajući.

U međuvremenu u loncu zakuhamo temeljac. Ogulimo mrkvu i poriluk, režemo na kolutiće i stavljamo u lonac s temeljcem. Kuhamo oko 10 minuta.

Juhi dodajemo pečeno povrće i kuhamo još oko 10 minuta. Kad sve povrće bude meko, juhu miksamo uz pomoć blendera dok se ne stvori glatka krema.

Ako je juha prerijetka, kuhamo ju još trenutak, sve dok se tekućina ne smanji. Kad juha dobije konzistenciju guste kreme, skidamo ju s vatre i dodajemo vrhnje. Možemo ju začiniti po želji dodajući sol i papar.

Serviranje

Juhu stavljamo na tanjure, a svaku porciju ukrasimo s 1 žličicom pesta od tartufa te s nekoliko kapi maslinovog ulja.