
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 L L | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | ||
250 g g | Topljena sira Topljeni sir | ||
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
2 kom kom | Luka
Luk (narezan na kocke) | ||
Peršina
Peršin (pregršt) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Luka
Luk (pregršt) | |||
Šarenih paprika
Šarena paprika (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJuha od sira s prženim komadićima kruha
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Na zagrijanu tavu nalijemo ulje.Lukičešnjakpirjamo na ulju dok poprime staklasti izgled. U loncu zagrijemo temeljac, dodamo narezane na manje komade topljene sireve i pažljivo promiješamo. Kuhamo sve dok se sirevi potpuno ne otope.
Kada se sir otopi u temeljcu, dodamo luk pirjan s češnjakom. Sve kuhamo i začinimo solju i paprom.
Serviranje
Juhu je najbolje poslužiti s pečenim kruhom, s sjeckanim peršinom i sitno sjeckanim lukom.Prženi kruh pripremimo od bijelog ili tamnog peciva, prženjem na maslacu narezanih na kockice kriški kruha ili lepinje, sve dok ne poprime tamnu boju.