Više za vas!
Juha od sira s prženim komadićima kruha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 L L Mesnog temeljaca Mesni temeljac
250 g g Topljena sira Topljeni sir
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
2 kom kom Luka Luk
(narezan na kocke)
Peršina Peršin
(pregršt)
Soli Sol
(po želji)
Luka Luk
(pregršt)
Šarenih paprika Šarena paprika
(po želji)

Juha od sira s prženim komadićima kruha

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(5)

Priprema

Priprema

Na zagrijanu tavu nalijemo ulje.Lukičešnjakpirjamo na ulju dok poprime staklasti izgled. U loncu zagrijemo temeljac, dodamo narezane na manje komade topljene sireve i pažljivo promiješamo. Kuhamo sve dok se sirevi potpuno ne otope.

Kada se sir otopi u temeljcu, dodamo luk pirjan s češnjakom. Sve kuhamo i začinimo solju i paprom.

Serviranje

Juhu je najbolje poslužiti s pečenim kruhom, s sjeckanim peršinom i sitno sjeckanim lukom.Prženi kruh pripremimo od bijelog ili tamnog peciva, prženjem na maslacu narezanih na kockice kriški kruha ili lepinje, sve dok ne poprime tamnu boju.