Priprema: Meso oprati, osušiti pa narezati na dugačke tanke kriške. Chilli očistiti, ukloniti sjemenke i sitno nasjeckati. Pomiješati s mljevenom paprikom, Worchester umakom i uljem. Meso staviti u marinadu pa ostaviti u hladnjaku min. 1 sat. Grah kuhati u kipućoj slanoj vodi 8 do 10 minuta. Ljutiku u ljusci blanširati u kipućoj slanoj vodi 1 minutu. Ocijediti, oguliti i prepoloviti. Meso izvaditi iz marinade, a nju ostaviti sa strane. Na metalni ražnjić valovito naizmjenično nabosti meso i ljutiku. U aluminijsku posudu složiti kukuruz i grah pa peći na roštilju 5 do 8 minuta, povremeno premazati marinadom. Ražnjiće peći izravno na roštilju cca 5 minuta. Poslužiti uz raznovrsno povrće ili salatu.
Juneći ražnjići s grahom i kukuruzom
Sastojci
4
osoba
-
- 2 žlice maslinova ulja
- soli po želji
- 6 kom vlasca
- 4 kom drveni štapići
- 250 g juneća ramsteaka
- 1 kom chili u prahu
- 1 žličica ljuta paprika
- 1 žlica worcestershire umak
- 200 g graška
- 8 kom kukuruza
- 1 kom posuda
Priprema
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Plavac kvalitetno crno vino