
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
6 kom kom | Vlasca Vlasac | ||
4 kom kom | Drveni štapići Drveni štapić | ||
250 g g | Juneća ramsteaka Juneći ramsteak | ||
1 kom kom | Chili u prahu Chili u prahu | ||
1 žličice žličica | Ljute paprike Ljuta paprika | ||
1 žlice žlica | Worcestershire umaka Worcestershire umak | ||
200 g g | Graška Grašak | ||
8 kom kom | Kukuruza Kukuruz | ||
1 kom kom | Posude Posuda |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJuneći ražnjići s grahom i kukuruzom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema: Meso oprati, osušiti pa narezati na dugačke tanke kriške. Chilli očistiti, ukloniti sjemenke i sitno nasjeckati. Pomiješati s mljevenom paprikom, Worchester umakom i uljem. Meso staviti u marinadu pa ostaviti u hladnjaku min. 1 sat. Grah kuhati u kipućoj slanoj vodi 8 do 10 minuta. Ljutiku u ljusci blanširati u kipućoj slanoj vodi 1 minutu. Ocijediti, oguliti i prepoloviti. Meso izvaditi iz marinade, a nju ostaviti sa strane. Na metalni ražnjić valovito naizmjenično nabosti meso i ljutiku. U aluminijsku posudu složiti kukuruz i grah pa peći na roštilju 5 do 8 minuta, povremeno premazati marinadom. Ražnjiće peći izravno na roštilju cca 5 minuta. Poslužiti uz raznovrsno povrće ili salatu.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Plavac kvalitetno crno vino