Juneći ražnjići s grahom i kukuruzom

Juneći ražnjići s grahom i kukuruzom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

4 osoba
    • 2   žlice maslinova ulja
    •   soli po želji
    • 6   kom vlasca
    • 4   kom drveni štapići
    • 250   g juneća ramsteaka
    • 1   kom chili u prahu
    • 1   žličica ljuta paprika
    • 1   žlica worcestershire umak
    • 200   g graška
    • 8   kom kukuruza
    • 1   kom posuda

Priprema

    Priprema: Meso oprati, osušiti pa narezati na dugačke tanke kriške. Chilli očistiti, ukloniti sjemenke i sitno nasjeckati. Pomiješati s mljevenom paprikom, Worchester umakom i uljem. Meso staviti u marinadu pa ostaviti u hladnjaku min. 1 sat. Grah kuhati u kipućoj slanoj vodi 8 do 10 minuta. Ljutiku u ljusci blanširati u kipućoj slanoj vodi 1 minutu. Ocijediti, oguliti i prepoloviti. Meso izvaditi iz marinade, a nju ostaviti sa strane. Na metalni ražnjić valovito naizmjenično nabosti meso i ljutiku. U aluminijsku posudu složiti kukuruz i grah pa peći na roštilju 5 do 8 minuta, povremeno premazati marinadom. Ražnjiće peći izravno na roštilju cca 5 minuta. Poslužiti uz raznovrsno povrće ili salatu.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Plavac kvalitetno crno vino