Više za vas!
Juneći ražnjići s grahom i kukuruzom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Soli Sol
(po želji)
6 kom kom Vlasca Vlasac
4 kom kom Drveni štapići Drveni štapić
250 g g Juneća ramsteaka Juneći ramsteak
1 kom kom Chili u prahu Chili u prahu
1 žličice žličica Ljute paprike Ljuta paprika
1 žlice žlica Worcestershire umaka Worcestershire umak
200 g g Graška Grašak
8 kom kom Kukuruza Kukuruz
1 kom kom Posude Posuda

Juneći ražnjići s grahom i kukuruzom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(0)

Priprema

Priprema: Meso oprati, osušiti pa narezati na dugačke tanke kriške. Chilli očistiti, ukloniti sjemenke i sitno nasjeckati. Pomiješati s mljevenom paprikom, Worchester umakom i uljem. Meso staviti u marinadu pa ostaviti u hladnjaku min. 1 sat. Grah kuhati u kipućoj slanoj vodi 8 do 10 minuta. Ljutiku u ljusci blanširati u kipućoj slanoj vodi 1 minutu. Ocijediti, oguliti i prepoloviti. Meso izvaditi iz marinade, a nju ostaviti sa strane. Na metalni ražnjić valovito naizmjenično nabosti meso i ljutiku. U aluminijsku posudu složiti kukuruz i grah pa peći na roštilju 5 do 8 minuta, povremeno premazati marinadom. Ražnjiće peći izravno na roštilju cca 5 minuta. Poslužiti uz raznovrsno povrće ili salatu.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Plavac kvalitetno crno vino