Više za vas!
Kanelbullar (švedski pužići s cimetom)

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

190 g g Maslaca Maslac
400 ml ml Mlijeka Mlijeko
1 kom kom Kvasca Kvasac
(kockica)
222 g g Šećera Šećer
800 g g Brašna Brašno
Soli Sol
(prstohvat)
Kardamoma Kardamom
(pola žličice)
Brašna Brašno
(za obradu)
2 žlice žlica Cimeta Cimet
1 kom kom Jaja Jaje

Kanelbullar (švedski pužići s cimetom)

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:10 sati
(10)

Priprema

Priprema:

Grijati mlijeko i 120 g maslaca dok se maslac ne otopi. Ostaviti da se ohladi tako da bude mlačno. U to natrgati kvasac, dodati 20 g šećera i ostaviti da se diže 15 minuta. Pomiješati 100 g šećera, brašno, sol i po želji kardamom, zajedno s kvascem izraditi u glatko tijesto i ostaviti prekriveno da se diže oko 90 minuta na toplom mjestu.

Preostali maslac otopiti. Tijesto prepoloviti, na malo brašna razvaljati u pravokutnik (25 x 50 cm). Preostali šećer pomiješati s cimetom. Pravokutnike tijesta premazati polovicom maslaca i posipati polovicom mješavine cimeta. Namotati po duljini i narezati 15 pužića. Staviti na dva lima za pečenje obložena papirom za pečenje; prekriti i ostaviti još jednom da se diže oko 30 minuta. Umutiti jaje i premazati pužiće, posipati grubim kristalnim šećerom. Limove peći jedan za drugim 15-18 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C. Ostaviti da se ohladi ili poslužiti mlako.

Tagovi

Deserti