
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
190 g g | Maslaca Maslac | ||
400 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
1 kom kom | Kvasca
Kvasac (kockica) | ||
222 g g | Šećera Šećer | ||
800 g g | Brašna Brašno | ||
Soli
Sol (prstohvat) | |||
Kardamoma
Kardamom (pola žličice) | |||
Brašna
Brašno (za obradu) | |||
2 žlice žlica | Cimeta Cimet | ||
1 kom kom | Jaja Jaje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKanelbullar (švedski pužići s cimetom)
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Grijati mlijeko i 120 g maslaca dok se maslac ne otopi. Ostaviti da se ohladi tako da bude mlačno. U to natrgati kvasac, dodati 20 g šećera i ostaviti da se diže 15 minuta. Pomiješati 100 g šećera, brašno, sol i po želji kardamom, zajedno s kvascem izraditi u glatko tijesto i ostaviti prekriveno da se diže oko 90 minuta na toplom mjestu.
Preostali maslac otopiti. Tijesto prepoloviti, na malo brašna razvaljati u pravokutnik (25 x 50 cm). Preostali šećer pomiješati s cimetom. Pravokutnike tijesta premazati polovicom maslaca i posipati polovicom mješavine cimeta. Namotati po duljini i narezati 15 pužića. Staviti na dva lima za pečenje obložena papirom za pečenje; prekriti i ostaviti još jednom da se diže oko 30 minuta. Umutiti jaje i premazati pužiće, posipati grubim kristalnim šećerom. Limove peći jedan za drugim 15-18 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C. Ostaviti da se ohladi ili poslužiti mlako.