Keksi od pira i jabuke

Keksi od pira i jabuke image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

30 porcije
    • 125   g maslaca
    • 50   g cvjetnoga meda
    • 150   g pirova brašna
    • 1   žlica prašak za pecivo
    • 150   g zobenih pahuljica
    • 150   g smeđega šećera
    •   soli prstohvat
    • 75   g grožđica
    • 75   g oraha
    • 1   jabuka

Priprema

    Priprema:

    Maslac i med zagrijavati sa 75 ml vode sve dok se maslac ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi.

    Pomiješati brašno, prašak za pecivo, zobene pahuljice, šećer, sol i grožđice. Orahe nasjeckati i dodati. Jabuku oguliti, izvaditi koštice i sitno naribati te dodati u smjesu s maslacem. Dodati mješavinu brašna i kratko promiješati, sve dok se tijesto ne poveže.

    Tijesto pomoću dvije žličice oblikovati u međusobno udaljene hrpice na dva lima za pečenje obložena papirom za pečenje. Peći oko 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C, sve dok keksi ne postanu zlatno-smeđi. Ostaviti da se ohladi na limu, potom spremiti u limenke koje ne propuštaju zrak.

Oznake