
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
40 g g | Brašna Brašno | ||
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | ||
40 g g | Maslaca Maslac | ||
12 kom kom | Papira za pečenje Papir za pečenje | ||
50 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKineski kolačići sudbine
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Maslac otopimo i ostavimo da se ohladi. Šećer u prahu prosijemo kroz sito. Bjelanjak sa solju istučemo u čvrst snijeg. Postepeno dodamo šećer u prahu, stalno miješajući, pa istučemo da postane gusta krema. Dodamo brašno koje smo prosijali kroz sito i maslac, kratkotrajno promiješamo.
Na komadu papira za pečenje nacrtamo 2 kruga (svaki promjera od 9-10 cm). Na svaki od njih stavimo po jednu žličicu smjese pa je tanko i ravnomjerno rasporedimo pomoću palete ili noža. Pečemo 4-5 minuta u pećnici zagrijanoj do 200°C, dok rubovi kruga ne dobiju zlatno žutu boju.
Lim izvadimo iz pećnice, na svaki krug stavimo po jedan papirić s porukom i pomoću palete presavijemo na pola, a poslije na strani spojenog ruba preko ruba objesimo šalice kako bismo ga oblikovali na kineski način. Ostavimo da se ohlade. Ostatak kolačića ispečemo od preostale smjese. Kolačiće hermetički zatvorimo.
Savjet: najbolje je peći samo po nekoliko kolačića, jer brzo postaju tvrdi kad se ohlade.