
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
40 g g | Brašna Brašno | ||
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | ||
40 g g | Maslaca Maslac | ||
12 kom kom | Papira za pečenje Papir za pečenje | ||
50 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu |
Kineski kolačići sudbine
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Maslac otopimo i ostavimo da se ohladi. Šećer u prahu prosijemo kroz sito. Bjelanjak sa solju istučemo u čvrst snijeg. Postepeno dodamo šećer u prahu, stalno miješajući, pa istučemo da postane gusta krema. Dodamo brašno koje smo prosijali kroz sito i maslac, kratkotrajno promiješamo.
Na komadu papira za pečenje nacrtamo 2 kruga (svaki promjera od 9-10 cm). Na svaki od njih stavimo po jednu žličicu smjese pa je tanko i ravnomjerno rasporedimo pomoću palete ili noža. Pečemo 4-5 minuta u pećnici zagrijanoj do 200°C, dok rubovi kruga ne dobiju zlatno žutu boju.
Lim izvadimo iz pećnice, na svaki krug stavimo po jedan papirić s porukom i pomoću palete presavijemo na pola, a poslije na strani spojenog ruba preko ruba objesimo šalice kako bismo ga oblikovali na kineski način. Ostavimo da se ohlade. Ostatak kolačića ispečemo od preostale smjese. Kolačiće hermetički zatvorimo.
Savjet: najbolje je peći samo po nekoliko kolačića, jer brzo postaju tvrdi kad se ohlade.