Više za vas!
Kineski kolačići sudbine

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

40 g g Brašna Brašno
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
40 g g Maslaca Maslac
12 kom kom Papira za pečenje Papir za pečenje
50 g g Šećera u prahu Šećer u prahu

Kineski kolačići sudbine

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema

Maslac otopimo i ostavimo da se ohladi. Šećer u prahu prosijemo kroz sito. Bjelanjak sa solju istučemo u čvrst snijeg. Postepeno dodamo šećer u prahu, stalno miješajući, pa istučemo da postane gusta krema. Dodamo brašno koje smo prosijali kroz sito i maslac, kratkotrajno promiješamo.

Na komadu papira za pečenje nacrtamo 2 kruga (svaki promjera od 9-10 cm). Na svaki od njih stavimo po jednu žličicu smjese pa je tanko i ravnomjerno rasporedimo pomoću palete ili noža. Pečemo 4-5 minuta u pećnici zagrijanoj do 200°C, dok rubovi kruga ne dobiju zlatno žutu boju.

Lim izvadimo iz pećnice, na svaki krug stavimo po jedan papirić s porukom i pomoću palete presavijemo na pola, a poslije na strani spojenog ruba preko ruba objesimo šalice kako bismo ga oblikovali na kineski način. Ostavimo da se ohlade. Ostatak kolačića ispečemo od preostale smjese. Kolačiće hermetički zatvorimo.

Savjet: najbolje je peći samo po nekoliko kolačića, jer brzo postaju tvrdi kad se ohlade.

Tagovi

Deserti