Kineski kolačići sudbine

Kineski kolačići sudbine image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

12 porcije
    • 40   g brašna
    • 1   prstohvat sol
    • 40   g maslaca
    • 12   kom papira za pečenje
    • 50   g šećera u prahu

Priprema

    Priprema

    Maslac otopimo i ostavimo da se ohladi. Šećer u prahu prosijemo kroz sito. Bjelanjak sa solju istučemo u čvrst snijeg. Postepeno dodamo šećer u prahu, stalno miješajući, pa istučemo da postane gusta krema. Dodamo brašno koje smo prosijali kroz sito i maslac, kratkotrajno promiješamo.

    Na komadu papira za pečenje nacrtamo 2 kruga (svaki promjera od 9-10 cm). Na svaki od njih stavimo po jednu žličicu smjese pa je tanko i ravnomjerno rasporedimo pomoću palete ili noža. Pečemo 4-5 minuta u pećnici zagrijanoj do 200°C, dok rubovi kruga ne dobiju zlatno žutu boju.

    Lim izvadimo iz pećnice, na svaki krug stavimo po jedan papirić s porukom i pomoću palete presavijemo na pola, a poslije na strani spojenog ruba preko ruba objesimo šalice kako bismo ga oblikovali na kineski način. Ostavimo da se ohlade. Ostatak kolačića ispečemo od preostale smjese. Kolačiće hermetički zatvorimo.

    Savjet: najbolje je peći samo po nekoliko kolačića, jer brzo postaju tvrdi kad se ohlade.

Oznake