
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 g g | Šećera Šećer | |
500 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
125 g g | Maslaca Maslac | |
1 kocke kocka | Kvasca Kvasac | |
3 kom kom | Jaja Jaje | |
Soli
Sol (prstohvat) | ||
4 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
500 g g | Brašna Brašno | |
200 g g | Šlaga Šlag | |
Brašna
Brašno (za obradu) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKnedle na pari s umakom od vanilije
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
250 ml mlijeka ugrijati da bude mlako. Dodati 1 žlicu šećera, u to razmrviti kvasac i rastopiti. Ostaviti pokriveno na toplom mjestu 15 minuta.
U zdjeli pomiješati brašno, 60 g šećera, 75 g mekog razmrvljenog maslaca, 1 jaje sobne temperature i sol. Dodati mlijeko s rastopljenim kvascem i umijesiti glatko tijesto. Ponovo pokriti i ostaviti dizati oko sat vremena.
Tijesto još jednom premijesiti, oblikovati u 12 kugli jednake veličine i staviti na dasku posutu brašnom, ostaviti još 15 minuta pokriveno. U međuvremenu u širokoj posudi ili pekaču zagrijavati preostalo mlijeko, preostali šećer i maslac i 1 paketić vanilin šećera, sve dok se maslac ne rastopi. U to natisnuti knedle jednu do druge i poklopljene kuhati na laganoj vatri oko 30 minuta, pri čemu ne otvarati poklopac.
Od preostalih jaja razdvojiti bjelanjak i žumanjak (bjelanjak upotrijebiti za nešto drugo). Zakuhati vrhnje. Žumanjak pomiješati s preostalim vanilin šećerom da se dobije gusta pjenasta smjesa, dodati vrhnje uz miješanje. Jaja s vrhnjem tući na pari 7-10 minuta, dok se umak blago ne zgusne. Topli ili ohlađeni umak poslužiti uz knedle.