Više za vas!
Knedle na pari s umakom od vanilije

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

100 g g Šećera Šećer
500 ml ml Mlijeka Mlijeko
125 g g Maslaca Maslac
1 kocke kocka Kvasca Kvasac
3 kom kom Jaja Jaje
Soli Sol
(prstohvat)
4 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
500 g g Brašna Brašno
200 g g Šlaga Šlag
Brašna Brašno
(za obradu)

Knedle na pari s umakom od vanilije

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(46)

Priprema

Priprema:

250 ml mlijeka ugrijati da bude mlako. Dodati 1 žlicu šećera, u to razmrviti kvasac i rastopiti. Ostaviti pokriveno na toplom mjestu 15 minuta.

U zdjeli pomiješati brašno, 60 g šećera, 75 g mekog razmrvljenog maslaca, 1 jaje sobne temperature i sol. Dodati mlijeko s rastopljenim kvascem i umijesiti glatko tijesto. Ponovo pokriti i ostaviti dizati oko sat vremena.

Tijesto još jednom premijesiti, oblikovati u 12 kugli jednake veličine i staviti na dasku posutu brašnom, ostaviti još 15 minuta pokriveno. U međuvremenu u širokoj posudi ili pekaču zagrijavati preostalo mlijeko, preostali šećer i maslac i 1 paketić vanilin šećera, sve dok se maslac ne rastopi. U to natisnuti knedle jednu do druge i poklopljene kuhati na laganoj vatri oko 30 minuta, pri čemu ne otvarati poklopac.

Od preostalih jaja razdvojiti bjelanjak i žumanjak (bjelanjak upotrijebiti za nešto drugo). Zakuhati vrhnje. Žumanjak pomiješati s preostalim vanilin šećerom da se dobije gusta pjenasta smjesa, dodati vrhnje uz miješanje. Jaja s vrhnjem tući na pari 7-10 minuta, dok se umak blago ne zgusne. Topli ili ohlađeni umak poslužiti uz knedle.

Tagovi

Deserti