
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Krumpira Krumpir | |
Soli
Sol (po želji) | ||
70 g g | Brašna Brašno | |
1 čaše čaša | Višnje Višnja | |
50 g g | Šećera Šećer | |
70 g g | Gussnela Gussnel | |
2 žličice žličica | Cimeta
Cimet (mljeveni) | |
1 kom kom | Jaja Jaje | |
200 g g | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | |
1 žlice žlica | Ruma Rum | |
100 g g | Gorke čokolade Gorka čokolada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKnedle od cimeta punjene čokoladnim umakom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir operemo i kuhamo u slanoj vodi na laganoj vatri. Višnje ocijedimo. Krumpire ocijedimo, ogulimo i izgnječimo u pire. Dodamo brašno, škrobno brašno, šećer, jaje i cimet. Po potrebi dodamo još brašna i škroba dok ne dobijemo kompaktno tijesto koje se može oblikovati. Podijelimo na 12 dijelova i lagano izvaljamo. Stavimo nekoliko višanja na tijesto i oblikujemo knedle. Knedle stavimo u kipuću vodu u koju smo dodali malo soli i kuhamo 15-20 minuta. Knedle jednom okrenemo te pazimo kako voda ne bi prejako kuhala. Čokoladu narežemo, vrhnje zakuhamo i u njemu otopimo čokoladu. Po želji dodamo rum. Knedle ocijedimo, serviramo s vrućim umakom i preostalim višnjama.
Savjet:Ovisno o vrsti krumpira potrebno je dodavati više ili manje brašna i škroba. Knedle je najbolje raditi od brašnastog krumpira. Ako niste sigurni možete prethodno skuhati jedan krumpir i provjeriti je li potrebno dodati brašna i škroba. Knedle bi trebale biti mekane, ali se ne smiju raspadati za vrijeme kuhanja.