
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
70 g g | Brašna Brašno | ||
1 čaše čaša | Višnje Višnja | ||
50 g g | Šećera Šećer | ||
70 g g | Gussnela Gussnel | ||
2 žličice žličica | Cimeta
Cimet (mljeveni) | ||
1 kom kom | Jaja Jaje | ||
200 g g | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | ||
1 žlice žlica | Ruma Rum | ||
100 g g | Gorke čokolade Gorka čokolada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKnedle od cimeta punjene čokoladnim umakom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir operemo i kuhamo u slanoj vodi na laganoj vatri. Višnje ocijedimo. Krumpire ocijedimo, ogulimo i izgnječimo u pire. Dodamo brašno, škrobno brašno, šećer, jaje i cimet. Po potrebi dodamo još brašna i škroba dok ne dobijemo kompaktno tijesto koje se može oblikovati. Podijelimo na 12 dijelova i lagano izvaljamo. Stavimo nekoliko višanja na tijesto i oblikujemo knedle. Knedle stavimo u kipuću vodu u koju smo dodali malo soli i kuhamo 15-20 minuta. Knedle jednom okrenemo te pazimo kako voda ne bi prejako kuhala. Čokoladu narežemo, vrhnje zakuhamo i u njemu otopimo čokoladu. Po želji dodamo rum. Knedle ocijedimo, serviramo s vrućim umakom i preostalim višnjama.
Savjet:Ovisno o vrsti krumpira potrebno je dodavati više ili manje brašna i škroba. Knedle je najbolje raditi od brašnastog krumpira. Ako niste sigurni možete prethodno skuhati jedan krumpir i provjeriti je li potrebno dodati brašna i škroba. Knedle bi trebale biti mekane, ali se ne smiju raspadati za vrijeme kuhanja.