Knedle od cimeta punjene čokoladnim umakom

Knedle od cimeta punjene čokoladnim umakom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:15 h

Sastojci

6 porcije
    • 1   kg krumpir
    •   soli po želji
    • 70   g brašna
    • 1   čaša višnja
    • 50   g šećera
    • 70   g gussnela
    • 2   žličice cimeta mljeveni
    • 1   kom jaje
    • 200   g vrhnja za kuhanje
    • 1   žlica rum
    • 100   g gorke čokolade

Priprema

    Priprema:

    Krumpir operemo i kuhamo u slanoj vodi na laganoj vatri. Višnje ocijedimo. Krumpire ocijedimo, ogulimo i izgnječimo u pire. Dodamo brašno, škrobno brašno, šećer, jaje i cimet. Po potrebi dodamo još brašna i škroba dok ne dobijemo kompaktno tijesto koje se može oblikovati. Podijelimo na 12 dijelova i lagano izvaljamo. Stavimo nekoliko višanja na tijesto i oblikujemo knedle. Knedle stavimo u kipuću vodu u koju smo dodali malo soli i kuhamo 15-20 minuta. Knedle jednom okrenemo te pazimo kako voda ne bi prejako kuhala. Čokoladu narežemo, vrhnje zakuhamo i u njemu otopimo čokoladu. Po želji dodamo rum. Knedle ocijedimo, serviramo s vrućim umakom i preostalim višnjama.

    Savjet:Ovisno o vrsti krumpira potrebno je dodavati više ili manje brašna i škroba. Knedle je najbolje raditi od brašnastog krumpira. Ako niste sigurni možete prethodno skuhati jedan krumpir i provjeriti je li potrebno dodati brašna i škroba. Knedle bi trebale biti mekane, ali se ne smiju raspadati za vrijeme kuhanja.

Oznake