Više za vas!
Knedle od cimeta punjene čokoladnim umakom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kg kg Krumpira Krumpir
Soli Sol
(po želji)
70 g g Brašna Brašno
1 čaše čaša Višnje Višnja
50 g g Šećera Šećer
70 g g Gussnela Gussnel
2 žličice žličica Cimeta Cimet
(mljeveni)
1 kom kom Jaja Jaje
200 g g Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
1 žlice žlica Ruma Rum
100 g g Gorke čokolade Gorka čokolada

Knedle od cimeta punjene čokoladnim umakom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:15 sati
(22)

Priprema

Priprema:

Krumpir operemo i kuhamo u slanoj vodi na laganoj vatri. Višnje ocijedimo. Krumpire ocijedimo, ogulimo i izgnječimo u pire. Dodamo brašno, škrobno brašno, šećer, jaje i cimet. Po potrebi dodamo još brašna i škroba dok ne dobijemo kompaktno tijesto koje se može oblikovati. Podijelimo na 12 dijelova i lagano izvaljamo. Stavimo nekoliko višanja na tijesto i oblikujemo knedle. Knedle stavimo u kipuću vodu u koju smo dodali malo soli i kuhamo 15-20 minuta. Knedle jednom okrenemo te pazimo kako voda ne bi prejako kuhala. Čokoladu narežemo, vrhnje zakuhamo i u njemu otopimo čokoladu. Po želji dodamo rum. Knedle ocijedimo, serviramo s vrućim umakom i preostalim višnjama.

Savjet:Ovisno o vrsti krumpira potrebno je dodavati više ili manje brašna i škroba. Knedle je najbolje raditi od brašnastog krumpira. Ako niste sigurni možete prethodno skuhati jedan krumpir i provjeriti je li potrebno dodati brašna i škroba. Knedle bi trebale biti mekane, ali se ne smiju raspadati za vrijeme kuhanja.

Tagovi

Deserti