Kolač od bobičastog voća s preljevom od vrhnja

Kolač od bobičastog voća s preljevom od vrhnja image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:10 h

Sastojci

12 porcije
    • 750   g zamrznutoga šumskoga voća
    • 200   g maslaca
    • 225   g šećera
    • 1   pakovanje vanilin šećer
    • 7   kom jaja
    •   soli prstohvat
    • 400   g brašna
    • 1   pakovanje prašak za pecivo
    • 125   ml mlijeka
    • 200   g kisela vrhnja

Priprema

    Priprema:

    Bobičasto voće očistiti i oprati, veće komade, kao što su jagode, usitniti. Nekoliko grozdova ribiza ostaviti za ukrašavanje.

    Kremasto izmiješati maslac, 175 g šećera i sol. 4 jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Pomiješati brašno i prašak za pecivo, naizmjenično kratko izmiješati s mlijekom. Tijesto staviti u namašćen ili papirom obložen pravokutni kalup za nabujke (22 x 30 cm), po tijestu rasporediti bobičasto voće. Kolač peći 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C.

    U međuvremenu izmiješati kiselo vrhnje, preostala jaja, preostali šećer i vanilin šećer. Ravnomjerno rasporediti na djelomično pečeni kolač i peći na istoj temperaturi još 20-25 minuta. Ostaviti da se u potpunosti ohladi, zatim izrezati na 12 komada i ukrasiti preostalim ribizom.

Oznake