
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
750 g g | Zamrznutoga šumskoga voća Zamrznuto šumsko voće | ||
200 g g | Maslaca Maslac | ||
225 g g | Šećera Šećer | ||
1 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
7 kom kom | Jaja Jaje | ||
Soli
Sol (prstohvat) | |||
400 g g | Brašna Brašno | ||
1 pakovanja pakovanje | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
125 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
200 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKolač od bobičastog voća s preljevom od vrhnja
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Bobičasto voće očistiti i oprati, veće komade, kao što su jagode, usitniti. Nekoliko grozdova ribiza ostaviti za ukrašavanje.
Kremasto izmiješati maslac, 175 g šećera i sol. 4 jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Pomiješati brašno i prašak za pecivo, naizmjenično kratko izmiješati s mlijekom. Tijesto staviti u namašćen ili papirom obložen pravokutni kalup za nabujke (22 x 30 cm), po tijestu rasporediti bobičasto voće. Kolač peći 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C.
U međuvremenu izmiješati kiselo vrhnje, preostala jaja, preostali šećer i vanilin šećer. Ravnomjerno rasporediti na djelomično pečeni kolač i peći na istoj temperaturi još 20-25 minuta. Ostaviti da se u potpunosti ohladi, zatim izrezati na 12 komada i ukrasiti preostalim ribizom.