Više za vas!
Kolač od bobičastog voća s preljevom od vrhnja

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

750 g g Zamrznutoga šumskoga voća Zamrznuto šumsko voće
200 g g Maslaca Maslac
225 g g Šećera Šećer
1 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
7 kom kom Jaja Jaje
Soli Sol
(prstohvat)
400 g g Brašna Brašno
1 pakovanja pakovanje Praška za pecivo Prašak za pecivo
125 ml ml Mlijeka Mlijeko
200 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje

Kolač od bobičastog voća s preljevom od vrhnja

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:10 sati
(5)

Priprema

Priprema:

Bobičasto voće očistiti i oprati, veće komade, kao što su jagode, usitniti. Nekoliko grozdova ribiza ostaviti za ukrašavanje.

Kremasto izmiješati maslac, 175 g šećera i sol. 4 jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Pomiješati brašno i prašak za pecivo, naizmjenično kratko izmiješati s mlijekom. Tijesto staviti u namašćen ili papirom obložen pravokutni kalup za nabujke (22 x 30 cm), po tijestu rasporediti bobičasto voće. Kolač peći 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C.

U međuvremenu izmiješati kiselo vrhnje, preostala jaja, preostali šećer i vanilin šećer. Ravnomjerno rasporediti na djelomično pečeni kolač i peći na istoj temperaturi još 20-25 minuta. Ostaviti da se u potpunosti ohladi, zatim izrezati na 12 komada i ukrasiti preostalim ribizom.

Tagovi

Deserti