Kolačići macadamia s bijelom čokoladom

Kolačići macadamia s bijelom čokoladom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

20 komada
    • 250   g brašna
    • 0,5   žličice praška za pecivo
    • 170   g maslaca otopljeni
    • 0,5   žličice soli
    • 1   kom jaje
    • 300   g šećera
    • 1   kom žumanjak
    • 2   žlice vanilija štapića ekstrakt
    • 200   g bijele čokolade
    • 150   g oraha macadamia

Priprema

    Priprema

    Brašno, sol i prašak za pečenje miješamo u velikoj zdjeli. Zasebno miješamo otopljeni maslac sa šećerom dok ne postane glatka masa. Dodamo jaje i žumanjak, te ekstrakt vanilije i miksamo sve dok se sastojci ne pomiješaju. Nakon toga, uz stalno miješanje, postupno dodamo suhe sastojke.

    Bijelu čokoladu i orahe macadamia režemo na prilično debele komadiće i dodamo u tijesto. Miješamo žlicom.

    Na lim obložen papirom za pečenje nanosimo žlicom porcije tijesta ostavljajući među njima velike razmake. Stavljamo u pećnicu zagrijanu do 180 stupnjeva na otprilike 15 minuta. Vadimo i hladimo na rešetci.

Oznake