
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
700 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
0,5 žličice žličica | Papra Papar | |
1 žličice žličica | Soli Sol | |
500 ml ml | Bundeve Bundeva | |
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | ||
Češnjaka
Češnjak (po želji) | ||
0,5 kom kom | Luka Luk | |
2 žlice žlica | Šećera Šećer | |
200 ml ml | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | |
4 režnja režanj | Kruha Kruh | |
150 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
104 režnja režanj | Sira Sir | |
4 žlice žlica | Maslaca Maslac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKrem juha od bundeve i zapečenim krutonima sa sirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
U većem loncu pomiješajte temeljac, pire od bundeve i sve začine. Kada juha zavrije, smanjite vatru i pažljivo dodajte vrhnje za kuhanje i mlijeko.
Pustite juhu neka kuha 5-10 minuta na laganoj vatri.
Dok se juha kuha, pripremite krutone sa sirom.
Jednu stranu svake šnite kruha premažite maslacem. Šnite kruha okrenite tako da strana premazana maslacem bude okrenuta prema dolje. Na svaku šnitu kruha stavite po jednu šnitu tvrdog kravljeg sira, preko kravljeg sira posipajte mrvljeni meki sir. Na vrh stavite drugu šnitu kruha.
Kruh prepecite u lagano namašćenoj tavici, 3-4 minute sa svake strane dok ne dobije zlatno smeđu boju, odnosno dok se sir ne otopi. Druga opcija je da kruh prepečete u tosteru. Prepečeni kruh izrežite na kockice 1x1 cm.
Vruću juhu uspite u zdjelice i poslužite s toplim krutonima od sira. Juhu ukrasite listićem svježeg bosiljka i svježe mljevenim crnim paprom.
Juha
- 700 ml Kania povrtnog temeljca
- 500 ml pirea od bundeve
- Primadonna maslinovo ulje
- Češnjak
- Pola manjeg luka
- 2 žlice šećera
- 1 žličica Kania morske soli
- ¼ žličice Kania crnog papra
- 200 ml Pilos vrhnja za kuhanje
- 150 ml Okusi zavičaja mlijeka
Krutoni sa sirom
- 4 šnite bijelog kruha
- 4 žlice Okusi zavičaja maslaca sobne temperature
- 4 šnite Okusi zavičaja tvrdi Miješani sir
- 100 g Milbona mekog sira
Preporuka za vino uz jelo:
Winemakers Of Croatia
MUŠKAT ŽUTI, KVALITETNO BIJELO VINO 2017