Više za vas!
Krem juha od bundeve i zapečenim krutonima sa sirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

700 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
0,5 žličice žličica Papra Papar
1 žličice žličica Soli Sol
500 ml ml Bundeve Bundeva
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Češnjaka Češnjak
(po želji)
0,5 kom kom Luka Luk
2 žlice žlica Šećera Šećer
200 ml ml Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
4 režnja režanj Kruha Kruh
150 ml ml Mlijeka Mlijeko
104 režnja režanj Sira Sir
4 žlice žlica Maslaca Maslac

Krem juha od bundeve i zapečenim krutonima sa sirom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(13)

Priprema

Priprema:

U većem loncu pomiješajte temeljac, pire od bundeve i sve začine. Kada juha zavrije, smanjite vatru i pažljivo dodajte vrhnje za kuhanje i mlijeko.

Pustite juhu neka kuha 5-10 minuta na laganoj vatri.

Dok se juha kuha, pripremite krutone sa sirom.

Jednu stranu svake šnite kruha premažite maslacem. Šnite kruha okrenite tako da strana premazana maslacem bude okrenuta prema dolje. Na svaku šnitu kruha stavite po jednu šnitu tvrdog kravljeg sira, preko kravljeg sira posipajte mrvljeni meki sir. Na vrh stavite drugu šnitu kruha.

Kruh prepecite u lagano namašćenoj tavici, 3-4 minute sa svake strane dok ne dobije zlatno smeđu boju, odnosno dok se sir ne otopi. Druga opcija je da kruh prepečete u tosteru. Prepečeni kruh izrežite na kockice 1x1 cm.

Vruću juhu uspite u zdjelice i poslužite s toplim krutonima od sira. Juhu ukrasite listićem svježeg bosiljka i svježe mljevenim crnim paprom.

Juha

  • 700 ml Kania povrtnog temeljca
  • 500 ml pirea od bundeve
  • Primadonna maslinovo ulje
  • Češnjak
  • Pola manjeg luka
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica Kania morske soli
  • ¼ žličice Kania crnog papra
  • 200 ml Pilos vrhnja za kuhanje
  • 150 ml Okusi zavičaja mlijeka

Krutoni sa sirom

  • 4 šnite bijelog kruha
  • 4 žlice Okusi zavičaja maslaca sobne temperature
  • 4 šnite Okusi zavičaja tvrdi Miješani sir
  • 100 g Milbona mekog sira

Preporuka za vino uz jelo:

Winemakers Of Croatia

MUŠKAT ŽUTI, KVALITETNO BIJELO VINO 2017