
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Luka Luk | |
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
2 kom kom | Krumpira Krumpir | |
1 kom kom | Cvjetače Cvjetača | |
1 L L | Pilećih juha Pileća juha | |
Soli
Sol (po želji) | ||
0,5 čaše čaša | Grana Padano sira Grana Padano sir | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKrem juha od cvjetače
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Bujon lijevamo u lonac i zakipimo. Cvjetove cvjetače siječemo. krumpir ogulimo i režemo na kocke.
Cvjetaču i krumpir dodamo u temeljac. Češanj češnjaka ogulimo i režemo na tanke ploške. Luk režemo na kocke.
Na tavi zagrijemo malo maslinovog ulja i pržimo češnjak i luk dok ne dobiju staklastu boju. Dodamo u juhu koja se kuha. Kuhamo na laganoj vatri pokriveno oko 20 minuta (dok povrće ne omekša).
Juhu usitnjavamo uz pomoć blendera sve dok ne nastane gusta krema. U vruću juhu dodamo nariban sir, miješamo sve dok se sir ne otopi. Začinimo solju i paprom po želji.
Serviranje
Serviramo ukrašeno s malo svježe mljevenog papra i naribanog sira.