
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Luka Luk | ||
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
2 kom kom | Krumpira Krumpir | ||
1 kom kom | Cvjetače Cvjetača | ||
1 L L | Pilećih juha Pileća juha | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
0,5 čaše čaša | Grana Padano sira Grana Padano sir | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrem juha od cvjetače
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Bujon lijevamo u lonac i zakipimo. Cvjetove cvjetače siječemo. krumpir ogulimo i režemo na kocke.
Cvjetaču i krumpir dodamo u temeljac. Češanj češnjaka ogulimo i režemo na tanke ploške. Luk režemo na kocke.
Na tavi zagrijemo malo maslinovog ulja i pržimo češnjak i luk dok ne dobiju staklastu boju. Dodamo u juhu koja se kuha. Kuhamo na laganoj vatri pokriveno oko 20 minuta (dok povrće ne omekša).
Juhu usitnjavamo uz pomoć blendera sve dok ne nastane gusta krema. U vruću juhu dodamo nariban sir, miješamo sve dok se sir ne otopi. Začinimo solju i paprom po želji.
Serviranje
Serviramo ukrašeno s malo svježe mljevenog papra i naribanog sira.