Priprema
Krilca sa đumbirom s roštilja
Sastojci
6
porcije
-
- 0,5 kom limete sok
- 20 kom pilećih krilca
- limete naribana kora
- 3 kom chili papričice
- 2 žlice đumbira naribani
- 1 žlica smeđi šećer
- papra po želji
- 1 žličica soja umak
- 10 kom korijandera usitnjenih zrna
Priprema
Pažljivo promiješamo sve sastojke marinade: sok od 1/2 limete, naribanu koru limete, 3 sitno kosane čili paprike bez sjemenki, 1 žlicu smeđeg šećera, 2 žlice svježo ribanog đumbira, 1 žličicu umaka od soje, 10 usitnjenih zrna korijandra i papar.
Oprana i osušena krilca zalijemo marinadom i ostavimo u hladnjaku preko noći.
Pečemo na roštilju oko 20 minuta, uz miješanje.
Preporuka za vino uz jelo:Giulio Pasotti Pinot Grigio delle Venezie DOP