Krilca sa đumbirom s roštilja

Krilca sa đumbirom s roštilja image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

6 porcije
    • 0,5   kom limete sok
    • 20   kom pilećih krilca
    •   limete naribana kora
    • 3   kom chili papričice
    • 2   žlice đumbira naribani
    • 1   žlica smeđi šećer
    •   papra po želji
    • 1   žličica soja umak
    • 10   kom korijandera usitnjenih zrna

Priprema

    Priprema

    Pažljivo promiješamo sve sastojke marinade: sok od 1/2 limete, naribanu koru limete, 3 sitno kosane čili paprike bez sjemenki, 1 žlicu smeđeg šećera, 2 žlice svježo ribanog đumbira, 1 žličicu umaka od soje, 10 usitnjenih zrna korijandra i papar.

    Oprana i osušena krilca zalijemo marinadom i ostavimo u hladnjaku preko noći.

    Pečemo na roštilju oko 20 minuta, uz miješanje.

    Preporuka za vino uz jelo:Giulio Pasotti Pinot Grigio delle Venezie DOP