Kruh od cjelovitih žitarica s kremom od banana i orašastih plodova

Kruh od cjelovitih žitarica s kremom od banana i orašastih plodova
Težina pripremeLagano
Kuhanje15 min

Priprema

    Priprema:

    Indijske oraščiće i lješnjake okrećući lagano zapeći u tavi bez dodatka masnoće. Odložiti na tanjur. Štapiće badema također miješajući zapeći, dodati ostalim orašastim plodovima i ostaviti da se ohladi. Potom grubo samljeti kikiriki.

    Banane oguliti i fino zdrobiti. Pomiješati sa svježim sirom i crème fraîche te začiniti medom. 2 žlice mješavine orašastih plodova ostaviti sa strane, ostatak umiješati. Kremom premazati kriške kruha i posipati ostatkom orašastih plodova.

    Savjet: Svježi sir s bananom najbolje je sveže pripremiti; ako predugo stoji, površina poprima smeđu boju.